brand

Acesta este interiorul noului Peugeot 3008 2024

Acesta este interiorul noului Peugeot 3008 2024

Peugeot și-a dezvăluit recent noul său sistem i-Cockpit panoramic, care va face debutul pe viitorul model 3008 în septembrie. Acest sistem reprezintă o evoluție a designului original i-Cockpit, care a fost prezentat pentru prima dată în 2010 pe conceptul SR1 și ulterior implementat în producție pe modelul 208 supermini. Noul i-Cockpit panoramic aduce un ecran curbat de 21 de inci, montat în partea superioară a bordului.

Ecranul curbat ușor spre șofer este completat de ceea ce Peugeot numește i-Toggles. Acestea sunt montate pe consola centrală și constau în 10 butoane sensibile la atingere, care pot fi configurate pentru a se adapta mai bine nevoilor șoferului și pasagerului din față. Prin această abordare, numărul de comenzi convenționale a fost redus la minimum, creând astfel un design minimalist care demonstrează că mai puțin înseamnă mai mult.

Peugeot 3008 cu i-Cockpit panoramic

Designul curat al interiorului a fost obținut și prin eliminarea manetei de schimbare a vitezelor și înlocuirea acesteia cu butoane PRND, amplasate în dreapta butonului de pornire/oprire de pe bord. Această schimbare a permis creșterea spațiului de depozitare și extinderea suprafeței pentru încărcarea wireless a smartphone-ului. Ventilația subțire din stânga și centru a fost unificată pentru un aspect mai coerent, adăugând astfel la sofisticarea cabinei.

Alte controale tactile pot fi găsite pe volanul de dimensiuni reduse. Sperăm că acestea vor funcționa mai bine decât pe alte mașini. Ca o reamintire, Volkswagen a promis să revină la comenzi convenționale, în urma criticilor legate de tastele sensibile la atingere de pe volan.

Pentru a crea o atmosferă confortabilă, Peugeot a instalat iluminat ambiental pe întreaga lățime a bordului și a panourilor ușilor. Acesta poate fi personalizat prin alegerea a opt culori diferite, care se reflectă pe o garnitură din aluminiu veritabil. Prezentat aici pe modelul 3008 din 2024 în nivelul de echipare GT, i-Cockpit-ul panoramic va fi implementat pe viitoarele modele în anii următori, inclusiv pe următoarea generație de 5008.

Noul ecran i-Cockpit panoramic va face parte din noua generație de design interior și va fi prezent pe viitorul model e-3008, care va fi disponibil în totalitate electric. Peugeot a confirmat că noul e-3008 va fi disponibil cu trei motoare electrice și tracțiune integrală cu motor dual. Se așteaptă ca o configurare cu motor unic și tracțiune pe două roți să reprezinte majoritatea vânzărilor.

Designul interior al e-3008 va fi o evoluție a designului actual al modelului 3008. Peugeot va folosi în continuare materiale textile și metalice texturate, în timp ce o consolă centrală mare, cu suporturi pentru pahare și compartimente de depozitare, va fi, de asemenea, prezentă. Acest lucru este posibil datorită selectorului de viteze minimalizat, care acum este situat pe bord.

Peugeot CEO, Linda Jackson, ne-a oferit și o idee despre cum ar putea arăta e-3008, în urma unor declarații făcute pentru Auto Express și a unor fotografii realizate de spioni. Jackson a menționat că SUV-urile vor evolua într-un mod mai aerodinamic, menținând în același timp poziția de conducere ridicată și siguranța pe care clienții le apreciază la aceste vehicule.

Acesta este interiorul noului Peugeot 3008 2024

Se așteaptă ca noul e-3008 să ofere în continuare o poziție de conducere ridicată și o înălțime de la sol când va fi dezvăluit mai târziu în acest an, dar anticipăm și un contur al acoperișului mai elegant spre partea din spate, reducând coeficientul de rezistență aerodinamică pentru a îmbunătăți autonomia vehiculului electric. De asemenea, este de așteptat ca noul model să prezinte o față inspirată din conceptul Peugeot Inception, dezvăluit în acest an la CES.

Peugeot a anunțat că e-3008 va oferi până la 700 de kilometri de autonomie, în timp ce se știe că platforma STLA Medium poate găzdui baterii între 87 și 104 kWh. O rată de încărcare de 32 de kilometri pe minut a fost, de asemenea, un obiectiv pentru proiectul STLA.

Viitoarele modele Peugeot vor fi caracterizate de un design mai îndrăzneț și inovator, bazat pe patru principii: noi proporții pentru mai multă flexibilitate și libertate în ceea ce privește stilul caroseriei, noi perspective pentru un limbaj de design complet nou, spațiu nou pentru a repensa interiorul și, în legătură cu acesta, noi gesturi în ceea ce privește dispunerea i-Cockpit și sistemul de infotainment.

Noul Peugeot 3008 din 2024, cu i-Cockpit-ul panoramic și sistemul de propulsie electrică, reprezintă un pas înainte în evoluția designului și tehnologiei pentru marca franceză. Așteptăm cu nerăbdare debutul oficial în septembrie și suntem curioși să vedem cum va fi primit de către public și critici acest nou model inovator.