brand

BMW Concept Touring Coupe este un Z4 shooting brake

BMW Concept Touring Coupe este un Z4 shooting brake

BMW a dezvăluit versiunea one-off cu acoperiș fix a modelului Z4 Roadster în cadrul glamurosului salon auto Villa D`Este de pe Lacul Como. Modelul unic a fost proiectat după imaginea coupe-urilor compacte istorice BMW cu două locuri, de la conceptul shooting brake "02" de la începutul anilor 1970 până la iconicul Z3 M Coupe de la începutul anilor 2000, cunoscut sub numele colocvial de "pantof de clovn".

Noul Concept Touring Coupe se bazează pe generația a treia contemporană a modelului Z4 Roadster, împărtășind același set de proporții distinctive care combină un ampatament foarte scurt cu o supraînălțare față relativ lungă și o coadă compactă. Înlocuind acoperișul din țesătură al roadsterului, se află un nou acoperiș fix care rămâne relativ înalt până la ecranul din spate, creând silueta sa asemănătoare cu cea a unui shooting brake.

Hayonul, care este unic pentru Z4, prezintă un geam spate puțin adânc și o creastă înclinată agresiv care se află deasupra luminilor spate existente. Sub aceasta se află o inserție personalizată a barei de protecție spate și guri de eșapament cu finisaj auriu, care se potrivesc cu alte elemente aurii care se află în jurul ramei geamurilor, a grilei frontale și a jantelor din aliaj de 20 de inch în față și 21 de inch în spate, cu design unic, eșalonate.

BMW a reamenajat habitaclul actual al modelului Z4 cu finisaje noi și cu materiale de mai bună calitate de la atelierul italian de pielărie Poltrona Frau. Finisajul maro șa folosit pe scaune, portiere și secțiunile inferioare ale planșei de bord este contrastat cu un finisaj ciocolatiu mai închis, ambele adaptate pentru a se potrivi cu culoarea exterioară maro moale a vopselei.

Sub capotă se află motorul turbo cu șase cilindri în linie B58 de la BMW, cuplat la obișnuita transmisie automată cu opt trepte. În cazul modelului de serie Z4 M40i, puterea maximă este evaluată la 335 CP și un cuplu de 500 Nm și este capabil să parcurgă distanța de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde.

Nu există planuri ca BMW să pună în producție Concept Touring Coupe, fiind puțin probabil ca Z4 să fie înlocuit în forma sa actuală de roadster după generația actuală. Având în vedere accentul pus de BMW pe electrificare și pe SUV-uri profitabile, nu se așteaptă ca acest lucru să se schimbe prea curând.