brand

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Hatchback-urile au fost construite inițial pentru un singur lucru: ca să le ofere familiilor numeroase o modalitate accesibilă pentru a se deplasa. Dimensiunile lor mici, caroseriile ușoare și motoarele deloc pretențioase au menținut prețurile scăzute pentru această categorie de mașini, motiv pentru care unele dintre cele mai vândute vehicule din istorie sunt vehicule break.

Cu toate acestea, nu a durat mult până când producătorii și-au dat seama că puteau să creeze și break-uri de performanță, făcând ceva atât de simplu ca utilizarea unui motor mai bun.Așa a apărut segmentul hot hatch. Pe drum, aceste vehicule arată tare drăguț și inofensiv, dar odată ce le dai drumul pe pistă, pot oferi senzații tari pe care nicio mașină sport nu le poate egala. Haideți să vedem în acest articol marca cauțimașină.ro despre ce fel de mașini este de fapt vorba!

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Volkswagen Golf R

Golf GTi a fost întotdeauna alegerea evidentă pentru fanii brandului care își doresc de la mașina lor să dea dovadă de așa-numita fiabilitate germană. Cu toate acestea, există o altă opțiune care este chiar mai bună decât GTi și se întâmplă să fie și în gama Golf - Golf R.

Cel mai recent Golf R vine cu același motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, pe care îl are și modelul Golf GTi, numai că produce mai multă putere - 315 CP și 420 nm. De asemenea, alte metode prin care poți deosebit un Golf GTI de un R este insigna R și afișajul pentru șofer specific acestui model.

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Mercedes AMG A45 S

Clasa A este un break fantastic, modelul entry-level al companiei Mercedes-Benz încă din anii '90. Nu este o clasă la care s-a pus prea mult accent pe viteză, motiv pentru care divizia AMG construiește o versiune mai performantă - Mercedes-AMG A45 S - mai pe gustul fanilor pasionați de putere.

A45 S este o mașină absolut nebunească. În primul rând, ea este echipată cu un motor turbo cu patru cilindri de 2,0 litri a cărui putere de 416 CP îl face cel mai puternic motor de serie cu patru cilindri. Această putere este trimisă către toate roțile printr-o transmisie AMG SpeedShift DCT cu șapte trepte, permițând lui A45 S să depășească viteza de 100 km pe oră în mai puțin de 4 secunde.

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Renault Megane RS

Megane s-a numărat printre cele mai de succes modele Renault create vreodată. Au trecut deja 27 de ani de la introducerea sa pe piață și uite că încă se produce. Un factor cheie care a făcut ca Megane să aibă un succes deosebit este versiunea RS de înaltă performanță.

Actualul Megane RS a debutat în 2016 și este la fel de minunat ca și predecesorii săi. Vine cu un motor turbo de 1,8 litri cu patru cilindri, cu mai multe modificări efectuate de inginerii Renault F1 pentru a crește puterea la 276 CP. Din păcate, cei de la Renault au anunțat că vor întrerupe fabricarea acestui model în 2023.

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Renault Clio V6

În anii 2000, Renault s-a asociat cu Tom Walkinshaw Racing și a construit una dintre cele mai sălbatice variante ale unui break create vreodată - Clio V6. Această mașină minunată a fost bazată pe Clio standard, dar aspectul său diferă întrucât are un motor central în loc de unul frontal și o caroserie mult diferită.

După cum sugerează și numele, Clio V6 a fost echipat cu un motor V6 de 2,9 litri care producea până la 246 CP în versiunile din Faza 2, oferindu-i astfel performanțe incredibile. Cu puțin peste 2.500 de exemplare construite, nu este surprinzător faptul că Clio V6 se poate vinde astăzi lejer cu aproximativ 75.000 EUR.

Top mașini break care ar putea concura oricând cu o mașină de curse

Seat Leon Cupra R

Leon Cupra R este cea mai mare creație a producătorului spaniol de mașini, Seat.

Cupra R se bazează pe Cupra 300, dar a beneficiat de o serie de îmbunătățiri care îi oferă un aspect mai frumos. Acestea includ o vopsea Gri Monsoon, difuzoare din fibră de carbon și jante din aliaj de 19 inchi. Echipat cu un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri care oferă puțin sub 300 CP, Leon Cupra R este o bucurie de condus.