brand

Primele imagini oficiale ale lui Kia Sorento 2024 dezvăluie schimbări semnificative

Primele imagini oficiale ale lui Kia Sorento 2024 dezvăluie schimbări semnificative

După ce am asistat la debutul modelului Hyundai Santa Fe 2024, reproiectat cu sălbăticie, eram pregătiți pentru schimbări mari la Sorento, înrudit din punct de vedere mecanic. Este adevărat, SUV-ul de dimensiuni medii de la Kia trece doar printr-o actualizare la jumătatea ciclului, așa că modificările stilistice nu aveau să fie atât de drastice. Faceliftul aduce totuși câteva revizuiri vizuale substanțiale unui vehicul care încă se simțea proaspăt, având în vedere că modelul din a patra generație a fost prezentat în urmă cu puțin peste trei ani.

Primele imagini oficiale ale lui Sorento 2024 arată că Kia a refăcut complet partea frontală pentru a găzdui faruri în formă de T cu o bandă superioară de lumini de zi care flanchează logo-ul Kia. De altfel, emblema nu mai stă pe grilă, deoarece a fost repoziționată în partea inferioară a capotei. Grila are un aspect nou, la fel ca și priza de aer inferioară - care găzduiește în continuare proiectoare de ceață separate. Perdelele de aer verticale par acum ceva mai mari și observăm, de asemenea, o placă de protecție argintie.

Fiind vorba doar de o actualizare la jumătatea ciclului, Sorento păstrează profilul lateral, dar cu jante din aliaj cu design proaspăt. În partea din spate, luminile spate revizuite discret au o grafică nouă și se întâlnesc în față, în loc să fie unități separate, așa cum era cazul modelului pre-facelift. S-ar părea că Kia a mutat luminile de marșarier chiar mai jos, sub placa de protecție argintie.

Primele imagini oficiale ale lui Kia Sorento 2024 dezvăluie schimbări semnificative

În timp ce interiorul pare instantaneu familiar, există modificări la nivelul planșei de bord. De exemplu, gurile de aerisire verticale și masive din centru au dispărut, fiind înlocuite cu guri de aerisire mult mai subțiri pentru a face loc ecranului tactil mărit al sistemului de infotainment. De asemenea, marca sud-coreeană a modernizat comenzile climatizării, renunțând la afișajul de modă veche, care a fost înlocuit cu butoane capacitive asemănătoare celor de la EV6 și Sportage. Există, de asemenea, un sistem de autentificare a amprentelor digitale preluat de la alte modele ale Hyundai Motor Group, precum și noi culori interioare: Interstellar Grey, Volcanic S, Brown și Cityscape Green.

Primele imagini oficiale ale lui Kia Sorento 2024 dezvăluie schimbări semnificative

În stilul tipic Hyundai/Kia/Genesis, aceasta este doar o dezvăluire de design, specificațiile tehnice urmând să fie dezvăluite la mijlocul lunii august.