brand

Kia Sorento - masina anului 2020

kia sorento 2021
Da, ai citit bine, noul Kia Sorento a castigat “masina 4x4 a anului 2020” in Europa, daca nu ne crezi, intreaba-i pe cei de la Auto Bild. Ceea ce este și mai impresionat este faptul ca a batut BMW X6 si Aston Martin DBX.

Acum ca am trecut peste socul initial, hai sa vedem și de ce a castigat Sorento acest premiu, și propunem sa incepem cu designul exterior ce se bazează pe o estetica puternică, robustă a generațiilor anterioare, dar liniile și marginile mai ascuțite și proporțiile mai dinamice îi conferă o notă deosebit de sportivă.

kia sorento

Sorento este cel mai tehnologizat automobil Kia de pana acum, gratie unei game de sisteme care imbunatatesc siguranta, conectivitatea și sistemele infotainment. Interiorul include ultima generatie a sistemului de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch, ce ofera navigatie audio și vizuală, dar și un nou panou de bord digital, de inalta rezolutie de 12.3 inch. Cele doua display-uri ofera informatii de inalta claritate șoferului. Toate sistemele infotainment permit integrarea completă cu smartphone-urile, permițând conectarea cu sistemele Apple CarPlay™ și Android Auto™.

In momentul de fata, noua generație Kia Sorento va fi disponibila cu doua motorizari: diesel de 2.2 litri cu 203 cai putere și 440 Nm, și o varianta hibrid de propulsie ce dezvolta 230 de cai putere și este formată dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri și un motor electric. In curand va fi disponibila și o varianta plug-in hybrid cu 265 de cai putere și cu baterie de 16.6 kWh.

O lisa completa cu toate Kia Sorento disponibile in Romania poate fi gasita pe CautiMasina.ro