brand

Noul Kia Sorento facelift vine cu tehnologie nouă pentru suv-ul de 7 locuri

Noul Kia Sorento facelift vine cu tehnologie nouă pentru suv-ul de 7 locuri

Kia a dezvăluit oficial noua versiune facelift a SUV-ului Kia Sorento la Salonul Auto de la Los Angeles, după ce a prezentat modificările într-o postare pe social media în iulie. Modificările exterioare se limitează la un tratament mai modern al luminilor, preluând frâiele de la noul EV9 al Kia și prezentând lumini de zi LED în formă de T, îndrăznete și faruri LED ascunse, suprapuse.

Grila frontală este mai mare și mai îndrăzneață, în timp ce bara de protecție a fost reprofilată cu un scut de protecție mai larg. Modificările din spate sunt mai subtile, dar prezintă clustere de lumini minimaliste, foarte în acord cu tema Star Map de la front, prezentând LED-uri subțiri, verticale.

Noul Kia Sorento facelift vine cu tehnologie nouă pentru suv-ul de 7 locuri

La interior, a avut loc un upgrade major de tehnologie, cu mai mult decât un indiciu al popularului model Sportage, mai mic, și, din nou, EV9. Un ecran curbat panoramic cu două ecrane de 12,3 inch prezintă cel mai recent sistem de operare al Kia, care promite mai multe caracteristici și reacții mai rapide. Acum sunt disponibile actualizări prin aer, în timp ce puteți utiliza și smartphone-ul ca o cheie digitală.

Configurația interioară cu trei rânduri, cu șapte locuri, rămâne aceeași ca înainte. Este de așteptat ca linia de motoare hibride să continue în noul Sorento, cu un motor HEV de 1,6 litri de 226 CP și un PHEV de 261 CP care împerechează același motor cu o baterie de 13,8 kWh și un motor electric.

Toate mașinile au tracțiune integrală, dar este posibil ca opțiunea actuală diesel să dispară din listele de prețuri. Kia a redus gama Sorento înainte de sosirea mașinii facelift, dar se așteaptă ca linia să reflecte în mare parte restul gamei Kia, cu modelele GT-line și GT-line S probabil să reprezinte majoritatea vânzărilor.