brand

Chery va lansa trei SUV-uri în Europa până la sfârșitul anului 2025

Chery va lansa trei SUV-uri în Europa până la sfârșitul anului 2025

Chery Automobile vrea să vândă în Europa. Constructorul auto cu sediul în China speră să lanseze noi modele de la trei dintre mărcile sale pe continent până la sfârșitul anului 2025. Vehiculele vor proveni de la filialele sale Omoda, Jaecoo și Exlantix.

Modelul Omoda 5 va fi lansat în Spania în cursul acestui an. În februarie am aflat că acest crossover va ajunge și în Marea Britanie la începutul anului 2024, înainte de a fi pus în vânzare în Germania în aprilie anul viitor, ca parte a strategiei sale de extindere în Europa. Aceasta intenționează să ofere vehicule cu combustie, hibride plug-in și electrice pentru a răspunde mai bine nevoilor diferitelor regiuni.

Când Omoda 5 va ajunge în Marea Britanie, va fi disponibil în cele trei variante menționate mai sus. Se pare că modelul EV va produce 198 de cai putere și va parcurge 450 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei sale de 64 de kilowați-oră, pe baza ciclului european WLTP.

Chery va vinde versiunea cu combustie în Spania, în timp ce Germania va primi modelele pe gaz și electrice, începând de la aproximativ 30.000 de euro (31.438 de dolari la cursul de schimb de astăzi). Reuters spune că va lansa Omoda și Jaecoo pe toate piețele europene importante. Jochen Tueting, directorul general european al Chevy, a declarat pentru publicație că crossoverul va fi competitiv din punct de vedere al prețului.

Omoda 5 care va fi pus în vânzare în Marea Britanie va ajunge pe piață cu Android Audio și Apple CarPlay ca dotare standard, cu două ecrane de 10,25 inci care vor servi ca display-uri de infotainment și pentru șofer. Va avea dotări de lux, precum scaune ventilate, cruise control adaptiv și alte facilități moderne.

Chery va introduce Exlantix, marca sa complet electrică, până la începutul anului 2025. Constructorul auto a prezentat sedanul E03 și SUV-ul E0Y la începutul acestui an și va fi interesant de văzut cum se vor descurca aceste noi mărci și modele pe piața competitivă din Europa, deoarece eforturile companiei se extind dincolo de vânzarea de mașini.

Constructorul auto are în vedere achiziționarea sau construirea unei uzine de asamblare în Europa, punând accentul pe producția locală. Ar putea lua o decizie încă de anul viitor, dar nu este clar când ar putea începe să construiască vehicule. S-ar putea să treacă un an până când Chery va decide cum să pătrundă mai departe pe piața europeană.