brand

Cele mai bune mașini noi ce vor apărea în 2024

Cele mai bune mașini noi ce vor apărea în 2024

Înainte de a ne bucura de noile mașini de pe drumurile din Europa în 2023, ne gândim deja la următoarea serie care se apropie rapid în 2024. În ciuda deciziei guvernului britanic de a muta interdicția privind vânzările de mașini noi pe benzină și motorină din 2030 în 2035, producătorii de automobile par hotărâți să continue lansarea de vehicule electrice într-un ritm rapid. Anul 2024 va vedea sosirea unei varietăți curioase de EV-uri, variind de la un supermini la un preț redus pentru mase până la un decapotabil sport cu două locuri, plus mai mult decât câteva SUV-uri care umplu golurile dintre ele.

Mașinile noi ce vor apărea în 2024

Iată toate lansările cheie de noi modele programate sau prezise pentru 2024, pe care le-am grupat în ordine alfabetică ...

Alfa Romeo Brennero

Alfa este târziu la petrecerea EV, dar speră că primul său model cu baterie va ajunge în topul clasei atunci când va ajunge. Brennero va fi un mic SUV complet electric, iar primul model al mărcii care urmează să fie dezvoltat folosind cunoștințele de la firma mamă Stellantis. Asta înseamnă că este probabil să folosească aceeași platformă e-CMP ca mașinile precum Jeep Avenger și Peugeot E-2008. Dacă este așa, Brennero va obține o baterie de 54kWh pentru a alimenta un motor electric de 154bhp montat în față. Autonomia ar trebui să fie în jurul a 250 de mile, deși Alfa va încerca probabil să-și facă magia cu șasiul pentru a oferi mai multă distracție și implicare pentru șofer. Deși acest Alfa va putea face progrese aproape silențioase, indicii de design distinctive puternic influențate de Tonale-ul mai mare înseamnă că ar trebui să atragă privirile totuși

Audi A6 e-tron

Audi își încarcă viitorul EV care a început cu Q8 e-tron, e-tron GT și Q4 e-tron. Gama sa de modele complet electrice se va extinde și mai mult în 2024, cu sosirea următorului său SUV, Q6 e-tron, urmat de eleganta A6 e-tron care va fi oferită fie ca o berlină inspirată de coupe-ul Sportback, fie ca o mașină de familie în stil vechi Avant. Gemenii A6 e-tron vor folosi aceleași subansambluri Premium Platform Electric (PPE) ca viitoarea Q6 e-tron, care a fost co-dezvoltată cu Porsche și va împărtăși o cantitate considerabilă cu noua Porsche Macan EV.

BMW X2

BMW X2 original a fost un echivalent ușor mai sportiv pentru micul SUV X1 contemporan pe care se baza. Cu toate acestea, noua a doua generație X2 a primit tratamentul complet coupe-SUV, sportiv o linie a acoperișului puternic înclinată și aspecte agresive ca cele de pe SUV-urile coupe mai mari X4 și X6 ale BMW.

Citroen e-C3

Noul Citroen e-C3 este poziționat ca supermini-ul complet electric pentru mase, deoarece va începe de la "sub 25.000 de euro" atunci când va fi pus în vânzare în Europa la începutul anului viitor.

Cupra Tavascan

A durat patru ani pentru ca Cupra să transforme conceptul său de mașină bold Tavascan de la Salonul Auto Geneva 2019 și să-l transforme într-un SUV electric coupe la fel de impresionant pentru a concura cu Kia EV6 și Nissan Ariya.

Dacia Duster

Dacia Duster s-a dovedit a fi incredibil de populară atât pentru cumpărători, cât și pentru echipa Auto Express, așa că puteți înțelege de ce așteptăm cu nerăbdare sosirea modelului complet nou de a treia generație.

Ford Explorer

Ford lucra la un vehicul folosind platforma MEB complet electrică a Grupului Volkswagen timp de mai mulți ani, dar noul Ford Explorer a fost în sfârșit dezvăluit mai devreme în acest an.

Hyundai Ioniq 5 N

Într-un timp scurt, divizia de performanță N a Hyundai și-a construit deja o reputație destul de bună cu modelele sale bazate pe i20 și i30. Dar 2024 va fi anul în care vom afla cât de bine pot adapta o mașină electrică boffinii hot-hatch, sub forma Ioniq 5 N.

Hyundai Ioniq 7

Hyundai a făcut valuri cu Ioniq 5, dar deja arată că nu este legat de formula hatchback-ului pătrat. Sedanul curbat Ioniq 6 a fost pus în vânzare la sfârșitul anului 2022, iar următoarea adăugare la gama EV a mărcii coreene va fi imposantul SUV Ioniq 7.

Kia EV3

Kia a început cu dreptul cu prima sa mașină electrică dedicată, EV6, iar marca speră să construiască pe acest succes cu o serie de noi modele purtând numele EV.

Lotus Emeya

Modelul S Tesla, Porsche Taycan și Mercedes EQS ar trebui să se teamă de noul Lotus Emeya hyper-GT - prima berlină cu patru uși de la Hethal de la infamul Carlton.

Mercedes-AMG GT

Brațul de performanță al Mercedes, AMG, a livrat deja roadster-ul SL complet nou pe o platformă nouă, dar anul viitor vom afla cum funcționează arhitectura sub o mașină sport mai concentrată: a doua generație a Mercedes-AMG GT.

Mercedes EQG

Iconicul 4x4 al Mercedesului primește tratamentul EV în 2024, cu o versiune complet electrică a clasei G numită EQG.

Volvo EX90

Lumea așteaptă de mult timp un nou SUV de vârf Volvo, dar succesorul lui XC90 primește mai mult decât un aspect nou. EX90 încorporează, de asemenea, o mulțime de noi tehnologii, trece la o nouă platformă și este complet electric.

Toyota Land Cruiser

Land Cruiser a fost un element de bază al lumii 4x4 de mai bine de 70 de ani, cu acest nou model viitor concentrându-se pe "punctele sale tradiționale de calitate, durabilitate și fiabilitate pentru a face față celor mai dure condiții".

Skoda Superb

Împreună cu Kodiaq de a doua generație care va sosi în 2024, este noua a patra generație Skoda Superb care va fi disponibilă fie ca o mașină de tip hatchback asemănătoare unei berline, fie ca o mașină de familie mai practică.

Skoda Kodiaq

Este greu de crezut că Skoda Kodiaq - de două ori câștigătorul premiului nostru SUV mare al anului - a fost introdus doar în 2016.