brand

Câți bani dau românii pe mașinile noi? Top 10 modele auto cumpărate în 2022

Câți bani dau românii pe mașinile noi? Top 10 modele auto cumpărate în 2022

În primele patru luni ale anului 2022, în România au fost înmatriculate 37.031 mașini noi, cu 36% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform APIA.

În ceea ce privește preferințele, mai jos vă expunem un top cu 10 modele achiziționate de șoferii români în perioada ianuarie – aprilie 2022 și cu prețurile aferente care au fost plătite.

1. Dacia Logan – de la 13.400 euro

Dacia Logan rămâne liderul mașinilor noi înmatriculate în România, sedanul spațios de familie fiind prima alegere a șoferilor români atunci când vine vorba de achiziția unui autoturism abia ieșit de poarta fabricii.

Varianta 2022 a Loganului are un design complet actualizat. Partea din față restilizată și silueta robustă sunt evidențiate de farurile de zi cu LED, noua semnătură luminoasă în formă de Y. Sedanul dispune de echipamente practice și unul dintre cele mai spațioase habitacluri pentru clasa din care face parte.

2. Dacia Duster – de la 15.300 euro

Pentru cei care și-au dorit să conducă un SUV, se pare că Dusterul a fost prima alegere. Robust și versatil, Dusterul își consolidează și în primele 4 luni ale anului 2022 poziția de SUV de familie și rămâne partenerul ideal în orice aventură. Pe lângă sistemele multimedia încorporate ce îți va face orice drum mult mai confortabil, garda la sol de 214 mm îți garantează parcurgerea oricărui tip de drum în perfectă siguranță. De asemenea, Duster este prevăzut cu un sistem de monitorizare care îți oferă o o gamă diversificată de informații: unghiul de înclinare laterală, unghiul de înclinare față/spate, busola, altimetrul și controlul adaptiv la coborârea pantelor.

3. Dacia Sandero Stepway – de la 13.650 euro

Crossoverul robust și versatil îți oferă un profil impresionant, linii orizontale fluide, o nouă semnătură luminoasă LED în formă de Y și gardă la sol înălțată. Sandero Stepway se remarcă printr-un design complet revizuit, afișând un stil de veritabil crossover. Bucură-te de un interior funcțional și spațios, pentru a putea porni la drum într-un confort deplin.

4. Dacia Spring – de la 20.900 euro

Dacia Spring se remarcă printr-un stil dinamic și o motorizare 100% electrică. Acest vehicul dispune de toate calitățile specifice mărcii Dacia pentru un plus de fiabilitate în utilizarea zilnică. Dacia Spring dispune de o autonomie de până la 230 km în ciclu WLTP mixt* și de până la 305 km în ciclu WLTP urban. Complet încărcată, bateria sa compactă (26,8 kWh) asigură autonomia necesară pentru deplasări în oraș pe parcursul întregii săptămâni.

5. Ford Puma – de la 23.050 euro

Un design inovator „axat pe om”, un design exterior îndrăzneț de SUV si un sistem de condus energetic, Ford Puma nu încearcă să îți atragă atenția, ci ți-o solicită în tăcere.

Modelul dispune de o serie de funcții inovatoare, concepute pentru a-ți îmbunătăți plăcerea de a conduce, cum ar fi profilurile de conducere selectabile și Ford Co-Pilot360, un set impresionant de tehnologii de asistență, care acționează sinergic pentru a ajuta la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției. Acestea includ Pilot Automat Adaptiv sistemul de asistență pre-coliziune și sistemul de asistență pentru manevrele de evitare, toate acestea supraveghind vigilent drumul din față, avertizându-te cu privire la potențialele pericolele.

6. Hyundai Tucson – de la 30.600 euro

Cu un design revoluționar, Tucson dispune de tehnologii avansate, dar și de o gamă variată de sisteme de propulsie electrificată: hybird, plug -in hybrid și m-hybrid de 48 V. Stilul lui Tucson se definește prin linii, fațete, unghiuri și forme ce îi dau o estetică îndrăzneață, remarcabilă și futuristă în același timp. Limbajul de design al noului Tucson are ca sursa de inspirație modelul concept Vision T, dezvăluit in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles 2019. Modelul de clasa SUV, care se afla la cea de-a patra generație, integrează noua direcție stilistica Hyundai „Sensuous Sportiness”.

7. Hyundai Kona – de la 15.550 euro

KONA a devenit un simbol în segmentul din care face parte, actualizările de design adăugând noului model un aer rafinat și contemporan. Noul KONA este dotat cu sisteme actualizate de siguranță, confort și conectivitate pentru a-ți crea o experiență dinamică de condus.De asemenea, dispune de dimensiuni generoase, dar și de o siluetă cu linii ascuțite care conferă modelului un aspect mai elegant. Partea frontală se remarcă prin alura sportivă, care este amplificată și de designul remarcabil al bandourilor.

8. Skoda Octavia – de la 25.233 euro

Și la cea mai nouă generație a modelului Skoda Octavia, interiorul de dimensiuni generoase este completat cu un nivel impresionant de funcționalitate, totul într-un design ce nu se demodează în timp. La interior, toate detaliile importante sunt afișate pe un head-up display de 10 inchi iar liniile minimaliste și iluminarea cu LED interior amplifică atmosfera elegantă.

9. Toyota Corolla – de la 21.690 euro

Corolla Sedan – mașina de familie pentru cei care își doresc confortul si spațiul unui sedan, dar si eficienta in consumul de combustibil. Disponibila atat cu propulsie 1.8 L Hybrid (122 CP) cat si 1.5 L Benzina (125 CP).

Elegant, eficient si ușor de condus, hatchback-ul Corolla este conceput pentru a se potrivi nevoilor tale de condus, inclusiv o gama de doua motoare hibride, un motor hibrid de 1,8 litri si un motor hibrid de 2,0 litri.

Corolla Touring Sports combina versatilitatea cu distracția. Interiorul sau elegant, manevrabilitatea excelenta si stabilitatea fac ca experiența sa fie si mai plina de satisfacție.

10. Renault Clio – de la 13.580 euro

Linii fluide, profil dinamic, aripi sculptate și noul sistem de iluminare full LED, Clio te va captiva cu stilul său de la prima vedere. La fel de confortabilă în oraș, ca și la drum lung, acest model extraordinar de clasă mică te protejează în orice situație, cu ajutorul sistemului de frânare automată de urgență cu protecție pentru pietoni. Clio include cele mai recente soluții Renault EASY DRIVE, printre care menționăm camera video 360O și Easy Park Assist.