brand

Cele mai vândute modele de mașini noi din România în 2022

Cele mai vândute modele de mașini noi din România în 2022

Se pare că piața auto din țara noastră a continuat în primele 8 luni ale anului 2022 pe un trend general de creștere, cu 5,2% mai multe vândute faţă de 2021.

Conform apia.ro, după evoluția importantă a primelor luni, august 2022 vine cu o scădere de 22,5% a înmatriculărilor de autovehicule faţă de anul precedent, scădere înregistrată după 5 luni de creștere de la începutul acestui an.

În ceea ce privește mărcile preferate de români, topul este în continuare condus de marca națională Dacia. De asemenea, conform topului pe care îl puteți vedea mai jos, se pare că șoferii români sunt interesați să cumpere mărci tradiționale care nu sunt scumpe la întreținere și care și-au dovedit în decursul anilor fiabilitatea și practicabilitatea.

Iată care sunt top 10 mărci de mașini noi cumpărate în România în perioada ianuarie – august 2022:

 1. Dacia
 2. Toyota
 3. Hyundai
 4. Ford
 5. Skoda
 6. Volkswagen
 7. Renault
 8. Peugeot
 9. Mercedes Benz
 10. Kia

Dacă facem o analiză asupra modelelor cumpărate în aceeași perioadă ianuarie-august 2022, preferințele românilor se clasează astfel:

 1. Dacia Logan
 2. Dacia Duster
 3. Dacia Sandero
 4. Dacia Spring
 5. Ford Puma
 6. Hyundai Tucson
 7. Toyota Corolla
 8. Dacia Jogger
 9. Toyota C-HR
 10. Skoda Octavia

Dacă și tu ești în căutarea unei mașini noi sau second hand găsești o mulțime de anunțuri și oferte pe cautimasina.ro, cea mai eficientă platformă prin care poți informa și te poți decide care este cea mai bună achiziție auto pentru nevoile tale și pentru bugetul de care dispui.