brand

Top 5 mașini noi ce au costuri de întreținere mici în 2022

Top 5 mașini noi ce au costuri de întreținere mici în 2022

Când vine vorba de costul de întreținere, modelele de bază de la producători nu sunt întotdeauna cele mai bune alegeri. Deci, care sunt mașinile noi ce au costuri de întreținere cele mai mici?

Când sunteți în căutarea unei mașini noi și aveți un buget redus, sunt șanse să comparați prețurile pentru mașini de oraș și supermini. Probabil că veți căuta și oferte de finanțare în speranța de a economisi ceva mai mulți bani? Care model este de fapt cel mai ieftin de întreținut pe termen lung?

Costul oricărei mașini nu este doar suma de bani pe care o dai pe mașină, pentru că o să continui pentru combustibil, întreținere, taxe și asigurare. De asemenea, primești o parte din bani înapoi când este timpul să vinzi. Luând în considerare toți acești factori, se produce o cifră a costului total de proprietate (CTP) și, deși este ușor să fii înțelept după ce ai deținut o mașină, prezicerea unei cifre CTP înainte de a o cumpăra este o artă neagră.

5. Suzuki Ignis

Suzuki Ignis este o mașină de oraș cu aspirații SUV. Atunci ar putea fi o surpriză să descoperi că este una dintre cele mai ușoare mașini noi pe care le poți cumpăra astăzi, înclinând balanța la puțin peste 800 kg.

Acest lucru înseamnă că micro-SUV-ul cu aspect rece este eficient, gestionând 4 L/100KM pe ciclul WLTP și eliberând 110 g/km de CO2 de la un motor pe benzină mild-hybrid de 1,2 litri. Greutatea sa redusă înseamnă că scapă aproape cu puterea sa modestă de 82 CP, cu o cifră de 0 - 100 KM de 12,7 secunde doar acceptabile.

4. Dacia Duster

Acesta este singurul SUV compact adecvat care se află în top 5. Da, este vorba de combinația de echipare și motor de nivel de intrare la care ne uităm aici (ca și în cazul gamei Sandero).Dar Essential încă vine cu o mulțime de funcții utile, inclusiv controlul vitezei de croazieră și Bluetooth. În plus, roțile de oțel se potrivesc destul de bine mașinii și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la repararea jentilor scumpe.

Motorul de 1,0 litri și 89 CP nu o face chiar o navă-rachetă, dar va oferi suficientă performanță pentru majoritatea, oferind în același timp 5 L/100KM. Cu toate acestea, emisiile de CO2 de 140 g/km înseamnă că Duster are cea mai mare taxă foarte mica.

3. Kia Rio

Înainte de a trece la punctele bune, mărturisim că există câteva motive pentru a nu recomanda un Kia Rio. Rivalul Ford Fiesta nu este deosebit de interesant de privit și, spre deosebire de unii dintre tovarășii săi Kia – care bat peste greutatea lor pentru calitatea cabinei – Rio are câteva elemente mai ieftine în interior.

2. Dacia Sandero

O altă mașină mai mare care apare pe lista noastră, Dacia Sandero este în clasa supermini din segmentul B, dar costă mai puțin de deținut decât multe mașini de oraș mult mai mici.

1. Peugeot 2008

Prima cea mai ieftină mașină a noastră nu este o mașină mică, axată pe buget; este un SUV mic minunat și de dorit. Desigur, nu toată lumea se va descurca cu poziția de conducere „i-Cockpit” din 2008, care implică un volan mic plasat sub, mai degrabă decât în fața, grupul de instrumente, dar există multe altele de care să-i placă în acest pachet.

Interiorul poate fi ciudat, dar arată la fel de elegant ca și exteriorul și este bine construit. Modelul 2008 este disponibil cu o gamă largă de motoare impresionante, iar această unitate pe benzină de 99 CP oferă suficientă performanță pentru majoritatea oamenilor, deoarece aceasta este o mașină destul de ușoară. De asemenea, ajută la furnizarea întregului cuplu de 205 Nm la doar 1.750 rpm, astfel încât nu trebuie să-l bateți pentru a face progrese bune.