brand

Aston Martin pregătește o gamă revizuită de mașini sport

Aston Martin pregătește o gamă revizuită de mașini sport

Constructorul auto a promis că va dezvălui noi versiuni ale celor trei modele principale de mașini sport - DB11, Vantage și DBS - în următoarele 12 luni. Compania nu a spus care va fi primul, dar DB11 este cel mai vechi model din gama sa.

Aston Martin va majora prețurile la toate cele trei mașini, în timp ce încearcă să revină la profitabilitate, cu un obiectiv de marjă de 40%.

"Toate mașinile sport de generație următoare au acest obiectiv de 40% privind marja brută și, odată cu aceasta, vin și creșterile de preț", a declarat Lafferty în cadrul apelului de profituri al companiei pentru primul trimestru.

Aston Martin a realizat 1.269 de vânzări angro (vânzări către dealeri) în perioada respectivă. SUV-ul DBX a reprezentat 669 de mașini, 59% din total. Mai mult de 70 la sută din vânzările cu ridicata ale DBX au fost pentru versiunea de performanță 707, a declarat Lafferty.

Pierderea înainte de taxe a Aston Martin pentru cele trei luni până la 31 martie a fost de 74,2 milioane de lire sterline (92,7 milioane de dolari), față de 111,6 milioane de lire sterline cu un an înainte.

Marja brută a fost de 34% în primul trimestru, față de 36% în 2022, a precizat Aston Martin.

Marjele au fost afectate de aproximativ patru milioane de puncte de costuri suplimentare de materiale, logistică și producție în timpul trimestrului, a precizat producătorul auto.

Producția a început deja a primului dintre noile mașini sport, livrările urmând să înceapă în al treilea trimestru al anului, a spus Lafferty.

Investitorilor le va fi prezentată viitoarea gamă de modele Aston, inclusiv o nouă mașină electrică, la o zi a piețelor de capital din această vară, a declarat președintele Lawrence Stroll în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele din martie.

"Veți vedea în această vară mașinile care ne vor duce prin povestea noastră cu combustie, povestea noastră hibridă și ne vor duce prin planurile noastre de electrificare", a spus Stroll în cadrul apelului. "Va fi o viziune cu adevărat clară a călătoriei pe care am construit-o în ultimii trei ani".

De asemenea, Stroll a lăsat să se înțeleagă că Aston Martin va prezenta un prototip al unei mașini sport cu motor central care va sta sub hypercarul hibrid plug-in Valhalla, care a fost prezentat în 2021 și care este acum așteptat în 2024 ca un concurent al Ferrari Stradale SF90 de 986 CP.