brand

Ce noutăți spectaculoase pregătește Dacia: de la conceptul Manifesto, la seria limitată Duster – MAT Edition

Marca numărul 1 a industriei de auto din țara noastră, Dacia, a pregătit câteva noutăți spectaculoase cu care își va încânta nu numai fanii, dar care o vor menține chiar în topul european de producător de mașini cu un raport calitate-preț corect.

Prezentă la Salonul de la Paris ce s-a desfășurat în perioada 17-23 octombrie, Dacia a prezentat o serie de noutăți demne de luat în calcul: conceptul Manifesto, o nouă identitate vizuală, seria limitată a modelului Duster – MAT Edition și motorul HYBRID 140.

Ce noutăți spectaculoase pregătește Dacia: de la conceptul Manifesto, la seria limitată Duster – MAT Edition

Conceptul Manifesto

Conceptul Manifesto nu anunță un viitor model de serie ci exprimă viziunea Dacia cu privire la un vehicul performant din punct de vedere ecologic. MANIFESTO este un vehicul compact, ușor, mai curând agil decât rapid, destinat incursiunilor în aer liber.

Este o expresie liberă a viziunii Dacia care ilustrează concret valorile și teritoriile mărcii: MANIFESTO este ESENȚIAL și COOL, dispunând de un singur proiector detașabil, de un sistem Media Control și de un sistem ingenios de atașare a diverselor accesorii, intitulat YouClip, care își va face apariția pe viitoarea generație Duster.

MANIFESTO este ROBUST, capabil să abordeze orice tip de teren datorită roților sale de mari dimensiuni care nu pot face pană. Este totodată complet impermeabil și lavabil, interiorul putând fi spălat cu un simplu jet de apă. MANIFESTO este ECO-SMART și utilizează Starkle®, un nou material exterior unic, ce conține 20% plastic reciclat și care va fi de asemenea inaugurat de viitoarea generație Duster.

Ce noutăți spectaculoase pregătește Dacia: de la conceptul Manifesto, la seria limitată Duster – MAT Edition

O nouă identitate vizuală – Dacia Link

Sigla veche așa cum o știam va fi înlocuită de una total nouă. Astfel, un nou logo și-a făcut apariția simultan pe toată gama de modele (Spring, Sandero, Logan, Duster & Jogger), iar noile elemente vizuale și noile culori au devenit o parte integrantă a imaginii showroom-urilor mărcii.

Noua emblemă, Dacia Link, este alcătuită din literele „D” și „C” unite asemenea zalelor unui lanț, ca simbol de robustețe și simplitate. Dacia își reafirmă astfel valorile : o marcă esențială și cool, robustă și outdoor, eco-smart (economică și ecologică).

Ce noutăți spectaculoase pregătește Dacia: de la conceptul Manifesto, la seria limitată Duster – MAT Edition

Seria limitată Duster – MAT Edition

Duster a fost prezentat și într-o serie limitată, intitulată «Mat Edition». Aceasta va fi disponibilă într-o singură configurație, cu o nuanță de caroserie exclusivă și beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia: motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. Designul distinctiv al versiunii Duster «Mat Edition» va sublinia o dată în plus atractivitatea mărcii. Comenzile pentru noua serie limitată vor fi deschise înainte de sfârșitul acestui an.

Motorizarea HYBRID 140

La Salonul Auto de la Paris a fost prezentată și motorizarea HYBRID 140 care își va face apariția în curând pe modelul Jogger. Standul Dacia a găzduit un demonstrator al motorului HYBRID 140. Această motorizare își va face apariția în premieră în gama Dacia pe modelul Jogger. Deschiderea comenzilor va avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor.