brand

Test drive Lexus ES 2023

Test drive Lexus ES 2023

Constructorul japonez Toyota a creat încă din 1989 marca Lexus menită să intre pe segmentul de sedanuri premium și de ceva ani acest brand a început să fie din ce în ce mai prezent și pe piața din România.

În bătălie directă și am spune noi și egală, Lexus rivalizează din multe puncte de vedere cu mărci consacrate de autoturisme de pe piața europeană, cum ar fi Audi A6, BMW Seria 5 sau Mercedes Benz Clasa E.

Echipa cautimasina.ro a făcut un test drive cu ultimul model de Lexus ES pus la dispoziție de Arena Auto, dealer Toyota și service Lexus și am descoperit că deși aveam impresia inițială că ar fi mai mult un autoturism pentru șoferi cu un anumit statut și de vârstă medie, modelul premium al japonezilor se poate adresa foarte bine și celor mai tineri.

Lexus ES impresionează încă de la exterior: un sedan impunător, elegant, rafinat dar și sportiv și îndrăzneț. Caracterul personalizat al modelului ES se datorează în mare parte liniei elegante a plafonului, inspirată atât de un coupé sportiv, cât și de un sedan spațios, accentuând poziția joasă a mașinii și aerodinamica îmbunătățită. Grila frontală îndrăzneață cu semnătura Lexus iese de asemenea imediat în evidență iar farurile triple cu LED-uri adaugă o notă provocatoare.

Lexus ES este un model construit cu extrem de multă atenție la detalii și din materiale de calitate. Nu numai exteriorul îți dă impresia de un autoturism rafinat și elegant, ci și interiorul este la fel de bine gândit și targetat pe zona de luxury. Ne-am simțit extrem de bine în acest autoturism, atât ca șoferi, cât și ca pasageri.

La interior, Lexus ES beneficiază de un sistem monitor vedere laterală digitală care înlocuiește oglinzile retrovizoare convenționale cu camere externe compacte, conectate la monitoarele din mașină și care oferă o mai bună vedere laterală din spate în toate condițiile de condus, în special pe timp de noapte sau condiții meteo nefavorabile.

Bineînțeles că modelul are și un Head-Up Display, care măsoară 260 mm x 97,5 mm, care permite verificarea datelor precum comenzile de navigație, setările audio sau funcțiile de siguranță fără a vă lua ochii de la drumul din față. Datele referitoare la vehicul sunt proiectate color direct pe parbriz.

Și nu degeaba spuneam că Lexus ES este potrivit și pentru șoferii mai tineri. Sitemul de sunet Mark Levinson® PurePlay cu 17 difuzoare a fost creat pentru a oferi o experiență audio de neegalat.

Motorul pe benzină de 2,5 litri încorporează o tehnologie de ardere rapidă care îl face unul dintre cele mai eficiente motoare construite vreodată din punct de vedere termic. Rezultatul este o putere mai mare fără a crește emisiile sau consumul de combustibil ceea ce este extrem de important.

Datorită celei de-a patra generații a tehnologiei Self-Charging Hybrid, care cuplează motorul pe benzină de 2,5 litri în ciclu Atkinson ultra-eficient cu un motor electric puternic, Lexus ES oferă o putere de 218 CP/160 kW și un consum extrem de bun pentru dimensiunile unei asemenea mașini: am obținut un consum mixt de aproximativ 7l/100 km.

La final de test drive, putem spune că ne-a impresionat plăcut Lexus ES, mai ales că aveam impresia că nu ni se va potrivi și nu pentru că nu ar fi o mașină de calitate, ci pentru că ni se părea că nu suntem în targetul de vârstă potrivit.

Am descoperit o mașină care poate face însă furori, care atrage într-un mod pozitiv atenția, care este luxury și cu un focus pe detalii, extrem de comodă de condus dar și distractivă în același timp și care este echipată cu tehnologie modernă, potrivită pentru șoferi de toate vârstele.

Am mai descoperit și că din cauza formei caroseriei, dacă ai peste 1.80 și este pasager s-ar putea să cam atingi plafonul cu capul.

Poți descoperi și tu dacă ți se potrivește Lexus ES vizitând showroomul Toyota Ploiești.