brand

Cum să faci test drive-ul corect pentru a achiziționa mașina visurilor tale

cautimasina

Test drive-ul este un pas important din procesul de achiziționare al unei mașini, indiferent dacă aceasta este nouă sau deja rulată.

Doar o astfel de verificare îți poate răspunde la întrebarea dacă autoturismul este potrivit pentru tine și îți va îndeplini toate nevoile pe care le ai. Dacă autoturismul trece de toate celelalte verificări din punct de vedere tehnic și estetic, test drive-ul poate determina decizia finală în privința achiziționării.

Producătorii de mașini noi dar și dealerii și proprietarii care vând la rândul lor mașini second hand prezintă caracteristici, opțiuni și performanțe care mai de care mai atractive pentru a-și atrage viitorii cumpărători.

Am scris și despre criteriile de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand, AICI.

Pentru a face un test drive corect şi în urma căruia să te poţi alege cu o evaluare completă, va trebui să ţii cont de următoarele:

1. Testează maşina atât în oraș, cât și în afara lui

Pentru a vedea cum se comportă mașina și pentru a-i testa performanțele, fă test drive-ul atât în mediul urban cât și în afara lui. Opririle la semafor din oraș te vor ajuta să asculți cum se comportă motorul, cum pleacă de pe loc sau cum funcționează acel servo city cu care se laudă dealerul. În exteriorul orașului poți să atingi viteze mai mari, să faci depășiri, să vezi cum accelerează și să testezi toate opțiunile tehnice pe care le are mașina.

2. Verifică sistemul de frânare

Atunci când vrei să achiziționezi o mașină, mai ales una second hand, trebuie să te asiguri că sistemul de frânare funcționează perfect astfel încât să fii în siguranță atât tu, cât și cei din jur. Așadar, testează frânele, vezi cum se comportă ABS-ul și ESP-ul, ca să știi pe ce poți să te bazezi.

Folosește și testează sistemele cu care este dotată mașina

Condu pe un drum mai liber și testează funcționalitatea tuturor sistemelor pe care le are mașina, de cât mai multe ori. Verifică dacă smartphone-ul tău este compatibil, vezi cum operează sistemul de navigație, pilotul automat și toate dotările pe care le are autoturismul.

Ce puncte trebuie să bifezi atunci când faci un test-drive

 • Poți ajusta scaunul, volanul și oglinzile pentru a conduce confortabil?
 • Ajungi și poți manevra ușor pedalele?
 • Ai o vizibilitate bună a spațiului exterior?
 • Motorul accelerează așa cum îți dorești?
 • Cât de silențioasă este mașina în timpul mersului?
 • Suspensiile sunt în regulă?
 • Frânează în timpul optim?
 • Este destul de încăpătoare pentru întreaga familie?
 • Portbagajul este suficient pentru nevoile tale?
 • Are destule opțiuni din punct de vedere tehnologie?
 • Muzica se aude bine?
 • Se parchează ușor? Ai vizibilitate destulă la parcarea laterală sau cea cu spatele?
 • Are un consum acceptabil?

Pentru a cumpăra mașina perfectă pentru tine și care să îți satisfacă nevoile pentru o perioadă îndelungată de timp, echipa cautimasina.ro îți recomandă să analizezi cu atenție interiorul și exteriorul mașinii (mai ales dacă aceasta este second hand) și să îi faci un test drive pentru a vedea dacă te acomodezi, dacă are performanțele pe care ți le dorești și mai ales dacă te simți confortabil și în siguranță la volanul ei.

Găsești o varietate de mașini noi și second hand pregătite pentru a le face un test drive în secțiunea noastră de Oferte din site.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

S-a aprins un bec în bord? Iată ce înseamnă!
Cele mai ieftine mașini electrice in 2021
Top 5 mașini perfecte pentru oraș
Cum verifici starea anvelopelor?
Impozitul auto în 2021: cât trebuie să plătești și unde