brand

Cum alegi mașina perfectă pentru tine

Cum alegi mașina perfectă pentru tine

Să achiziționezi o mașină nouă nu este un proces tocmai facil, mai ales dacă vrei să fii sigur că la final vei plăti suma corectă pentru calitatea pe care ți-o dorești.

Deși nu există niște reguli generale atunci când cumpărăm un autoturism și multe dintre decizii le luăm și din punct de vedere emoțional pentru că pur și simplu ne place un anumit model, pe termen lung va trebui să fim pe deplin mulțumiți de alegerea făcută.

Pentru asta, ar trebui să stabilești de la început ce nevoi trebuie să îți îndeplinească cu adevărat mașina ta, pentru că vei descoperi curând că multitudinea de modele de pe piața te va pune în fața unor alegeri nu atât de ușor de făcut.

Iată cum ai putea să simplifici procesul de căutare pentru un autoturism care să fie cu adevărat pentru tine:

  • Stabilește clar ce nevoi ai: o mașină mică de oraș sau mai degrabă una mai spațioasă pentru întreaga familie? Te-ar avantaja mai mult o mașină manuală sau una cu o cutie automată? O vei conduce mai mult în oraș sau în exterior? Cât de mult contează consumul? Cât de ușor se parchează? Ce dotări ți-ar face viața mai ușoară?
  • Axează-te pe câteva mărci și modele care îți plac și caută cât mai multe informații despre acestea. Citește descrierile tehnice, află cât mai multe păreri de la șoferii pe care le conduc deja și interesează-te dacă există anumite probleme cu care acestea s-ar putea confrunta pe termen lung.
  • Descoperă ce este mai important pentru tine: o mașină puternică sau una cu un consum mediu, una cu un design frumos sau mai degrabă una confortabilă și cu cât mai multe extra opțiuni?
  • Fixează un buget realist, atât pentru momentul cumpărării dar și pentru cheltuielile de întreținere viitoare, pentru a fi sigur că îți vei permite să ai acea mașină cu adevărat. Un autoturism din clasa premium de exemplu va necesita mai mulți bani dacă la un moment dat va avea nevoie de reparații pentru că piesele vor fi mult mai scumpe decât în cazul unei mașini din clasa medie. La fel, dacă motorul este unul mai puternic, vei avea de plătit un impozit mai mare.
  • Caută mașinile în locurile potrivite, de la Internet, până la reprezentanțe și parcuri auto fizice.
  • Fă cât mai multe test drive-uri pentru modelele care îți plac pentru a le putea compara și pentru a alege în cunoștință de cauză: vezi dacă opțiunile te satisfac cu adevărat, dacă puterea motorului este suficientă și accelerează cum îți dorești, dacă are un consum adecvat pentru drumurile zilnice către birou, dacă este confortabilă de condus sau dacă portbagajul este destul de încăpător.

Platforma noastră îți oferă posibilitatea de a găsi mașini noi și mașini second hand în același loc, deoarece preluăm anunțuri de vânzare din peste 160 de site-uri. Pe baza unor criterii simple de căutare, cautimasina.ro îți va returna exact rezultatele de autoturisme potrivite pentru tine. De asemenea, pentru fiecare anunț, ai o descriere amplă, dar și analize de preț, depreciere sau ce note a luat la testele de siguranță. Toate acestea pentru a fi sigur că viitoarea ta mașină merită toți banii.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

De ce sunt populare mașinile second hand
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
mașini care te fac sa te simți mai bogat pe timp de criza
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro