brand

Test drive noul Nissan X-trail e-power, SUV-ul care oferă o experiență electrificată unică, fără conectare la priză

Test drive noul Nissan X-trail e-power, SUV-ul care oferă o experiență electrificată unică, fără conectare la priză

Ne plac SUV-urile nu numai pentru puterea și stabilitatea pe care o oferă, dar și pentru confortul de zi cu zi din drumurile noastre de prin oraș. Și dacă mai găsim și o variantă care consumă puțin și poluează și mai puțin, practic am tras lozul câștigător.

Am testat de curând cel mai nou model de la Nissan, X-trail e-power, pe care ți-l prezentăm și ție în cele ce urmează.

Putem să îți spunem încă de la început însă că ne-a impresionat nu numai prin aspect, ci și prin tehnologia care oferă o experiență electrificată unică, fără conectare la priză.

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, însă. Poți să îți programezi propriul test drive la dealerul Badsi Nissan.

Aflat la a4a generație, Nissan X-trail e-power dispune de o tehnologie electrică unică, ce include un motor pe benzină cu un consum redus de carburant, care încarcă o baterie. Rezultatul este o conducere cu răspuns prompt și un nivel mai redus de zgomot, fără a fi nevoie de conectarea autovehiculului la o sursă electrică sau de reîncărcare.

Modelul este disponibil și cu tracțiune integrală, e-4ORCE AWD, oferindu-ți și mai multă putere și o manevrare mai stabilă.

Tehnologia e-POWER și varianta de tracțiune integrală numită e-4ORCE oferă astfel o experiență de condus puternică și fluidă și...electrificată.

Ambele tehnologii îți permit o experiență de condus asemănătoare celei oferite de un vehicul electric, doar că fără cutia de viteze. Tehnologiile unice cu care este prevăzut Nissan X-Trail oferă de asemenea o performanță mult mai mare în comparație cu un autovehicul hibrid standard.

De asemenea, selectorul de viteze electronic e-Shifter, cu o proiectare remarcabilă, îți permite să alegi modurile de conducere X-Trail favorite: cu modul D (conducere/Drive) pentru un control îmbunătățit al motorului și modul B (frână/Brake) disponibil la tehnologiile e-POWER și e-4ORCE, pentru o regenerare superioară a bateriei.

Noul Nissan X-Trail cu tehnologia e-4ORCE AWD echilibrează aproape perfect și distribuția greutății și controlul precis al cuplului, ceea ce face ca deplasarea să fie puternică dar lină și stabilă în același timp.

În plus, tehnologia inteligentă AWD îți permite să selectezi 5 moduri diferite de condus pentru fiecare situație în care te-ai putea afla: Eco, Normal, Sport, Zăpadă și Off-Road.

La exterior, Nissan X-Trail e-power se face imediat remarcat datorită farurilor LED elegante și impunătoarelor guri pentru fluxul de aer din partea frontală. Nissan X-Trail are un aspect la fel de avansat ca și tehnologia pe care se bazează, este aventuros și captivant.

Test drive noul Nissan X-trail e-power, SUV-ul care oferă o experiență electrificată unică, fără conectare la priză

La interior, habitaclul este extrem de bine construit și este spațios, de la locurile ergonomice pentru confort pe durata deplasărilor lungi pentru întreaga familie, la spațiul modular al portbagajului.

Nissan X-Trail e-power are de asemenea o tehnologia avansată de asistență la conducere ProPILOT la bord și are grijă de tine la fiecare viraj, pe autostradă sau în oraș. Modelul este dotat cu tehnologiile de siguranță ProPILOT cu Navi-Link, concepute pentru a te ajuta să îți păstrezi banda la o distanță prestabilită față de autovehiculul din față - utilizează hărțile TomTom integrate pentru a anticipa virajele, intersecțiile, pantele și multe altele.

Modelul în sine este de altfel plin de tehnologie: heads-up display, centre 360, pilot automat de parcare, plus cele mai noi sisteme de siguranță de pe piață.

Ce ne-a impresionat este cu siguranță și ecranul mare de înaltă rezoluție de 12.3'' al noului X-Trail și aplicația NissanConnect Services care te vor ajuta să te conectezi la listele de redare și la aplicațiile preferate, să stabilești destinația și multe altele.

Ce nu prea ne-a plăcut, având în vedere faptul că este bine pus la punct la interior, confortabil și luxus în același timp, este lispa scaunelor ventilate. Dar față de alte modele disponibile de pe piață, acest aspect poate fi privit deja ca un moft.

Poți testa și tu modelul Nissan X-Trail e-power să vezi dacă ți se potrivește, programând un test drive la Badsi Nissan.