brand

Test drive Lexus RX 450h+ - Eleganță și eficiență într-un pachet hibrid

Test drive Lexus RX 450h+ - Eleganță și eficiență într-un pachet hibrid

Lexus RX este un SUV care se bucură de un renume solid în lumea automobilelor de lux. Este a cincea generație a numelui RX, o mașină care există într-o formă sau alta încă din 1998. În ciuda mărimii sale crescute față de versiunea originală, nu a cedat împovărării de vârstă medie, ci doar și-a mărit dimensiunea.

În ciuda concurenței acerbe din partea producătorilor de automobile germani precum BMW, Mercedes-Benz și Range Rover, Lexus continuă să își păstreze poziția unică în industria auto. Cu noua ediție Lexus RX 450h+ 2023, compania își consolidează angajamentul pentru inovație, eficiență și rafinament.

Dar inainte de toate, ai nevoie de ceva de context. Lexus RX 450h+ este versiunea plug-in a modelului RX, înlocuind RX 450h-ul ca noul model de bază. Acesta combină sistemul de generație a 4-a Lexus Hybrid cu o baterie reîncărcabilă de 18.1 kWh, oferind o autonomie electrică de peste 65 km și o viteză de condus electrică de până la 135 km/h. Odată ce bateria este epuizată, vehiculul funcționează ca un hibrid de tip BEV pentru eficiență suplimentară.

Design exterior

Lexus RX 450h+ este o mașină care atrage atenția imediat. Silueta sa aerodinamică și liniile curate îi conferă un aspect modern și sofisticat. În ciuda dimensiunilor sale impresionante, modelul se mișcă cu grație pe drum, fie că este în traficul din oraș sau pe autostradă.

RX păstrează aceeași lungime ca înainte, dar are un ampatament mai mare și un ecartament mai larg pentru un aspect mai încrezător. În plus, structura de bază este cu aproximativ 90 kg mai ușoară, ceea ce ar trebui să însemne mai mult dinamism.

Grila funky și farurile mai elegante, linia excelentă a geamului/colțului C, arcurile puternice la partea din spate și bara de lumină de lățime completă care se întinde de-a lungul părții din spate adaugă la un SUV atrăgător care se simte frumos japonez.

Test drive Lexus RX 450h+ - Eleganță și eficiență într-un pachet hibrid

Design interior

Lexus adoră o bună explicație tematică, așa că de data aceasta avem un cockpit 'Tazuna', care își ia numele de la cuvântul japonez pentru 'frâiele unui cal', jucând pe ideea de control direct și intuitiv. Ecranul de 14 inch, afișajul head-up și ecranul de informații al șoferului par să funcționeze foarte bine.

Interiorul RX 450h+ oferă o experiență mai calmă decât alte modele, cu forme simple, dar elegante, materiale deosebite și unele comenzi fizice pentru climatizare. Cu toate acestea, există încă multă tehnologie la bord, cum ar fi funcțiile de asistență pentru șofer, modurile de condus selectabile și afișajele de eficiență și încărcare. Toate acestea sunt controlate prin ecranul tactil, ale cărui meniuri de setări nu sunt cele mai intuitive.

Există opțiuni medii de depozitare, o încărcarea super-rapidă fără fir pentru telefonul tău și șase porturi USB de încărcare răspândite în întreaga cabină, precum și un spațiu decent pentru cinci și un portbagaj decent.

Performanță și Eficiență

Sub capota RX 450h+ se află un motor pe benzină de 2,5 litri și un motor electric de 180 CP, care împreună oferă o putere combinată de 233 CP. Astfel, mașina se mișcă cu ușurință în modul EV, atâta timp cât bateria este suficient de încărcată. Cu toate acestea, motorul pe benzină nu poate concura cu sunetul mai plăcut al motoarelor cu șase cilindri în linie din BMW X5 și Range Rover Sport.

Încărcarea bateriei poate fi realizată în aproximativ 2 ore și 50 de minute cu ajutorul unui încărcător la bord de 6.6 kW.

Concluzie

Ceea ce cred că ar putea fi îmbunătățit la această mașină este faptul că are nevoie de iluminare ambientală și de un tablou de bord mai "modern", astfel încât să poată rivaliza cu mașinile germane. Mulți producători mizează pe caracteristici tehnologice tot mai sofisticate pentru a-și face mașinile mai atractive. Cu toate acestea, Lexus consideră că un interior bine realizat și minim distractiv este mai atractiv.

În concluzie, Lexus RX 450h+ este o mașină care impresionează prin designul său elegant, performanțele sale solide și eficiența sa remarcabilă. Este un concurent puternic în segmentul SUV-urilor mari, oferind o alternativă atrăgătoare pentru cei care apreciază rafinamentul și inovația.