brand

Volkswagen și Dacia se luptă pentru a avea cel mai bine vândut autovehicul în iulie

Volkswagen și Dacia se luptă pentru a avea cel mai bine vândut autovehicul în iulie

T-Roc conduce Sandero, în timp ce Renault Clio și Golf se află într-o cursă strânsă pentru locul trei. Modelul Y de la Tesla iese din top 20. Volkswagen T-Roc este pe cale să rămână în fața Daciei Sandero pentru a fi cel mai bine vândut model din luna iulie în Europa.

SUV-ul de mici dimensiuni T-Roc devansează hatchback-ul mic al Dacia cu 1.508 vânzări, pe baza cifrelor preliminare ale companiei de cercetare de piață Dataforce. Dacă se menține, ar fi pentru prima dată în acest an când T-Roc termină luna pe locul 1.

Între timp, Renault Clio și VW Golf se află într-o cursă strânsă pentru locul al treilea, Clio având un avans de doar 343 de vânzări, conform datelor care reprezintă 90% din vânzările din Uniunea Europeană, țările EFTA și Marea Britanie.

Vânzările lui Clio au crescut cu 116 procente, în timp ce vânzările lui Golf au crescut cu 9,4 procente. Există, de asemenea, curse foarte strânse pentru locurile 6 și 8 pe lista celor mai bine vândute mașini din iulie. Ford Puma, ajutat de un salt al vânzărilor de 86%, devansează Peugeot 208 cu 362 de puncte pentru locul șase.

Între timp, Skoda Octavia, ajutată de o creștere de 32%, devansează Toyota Yaris cu 68 de vânzări pentru locul 8, arată cifrele Dataforce. Acest lucru înseamnă că ar putea exista unele schimbări după ce toate piețele își vor raporta datele de vânzări.

Alte mașini care ar trebui să înregistreze creșteri mari de vânzări în iulie sunt Fiat Panda (+37%), Ford Kuga (+34%) și Audi A3 (+24%).

Tesla Model Y, care a fost numărul 1 în iunie și cel mai bine vândut model în prima jumătate a anului, a coborât pe locul 21 în iulie, în ciuda creșterii vânzărilor cu peste 500% față de iulie 2022.

Creșterea vânzărilor la Tesla, care a oferit reduceri la Model Y din ianuarie, nu a fost liniară. SUV-ul premium de dimensiuni medii a fost cel mai bine vândut în Europa în februarie, martie, mai și iunie, dar nu a intrat în top 10 în ianuarie și aprilie.

Aceste oscilații mari înseamnă că Model Y a alunecat pe locul 2 în cursa pentru a fi cel mai bine vândut model din Europa.

Sandero devansează Model Y cu 131.582 de unități vândute la 122.404, potrivit Dataforce. Este posibil ca această cursă să devină mai strânsă odată ce piețe precum Austria, Danemarca și Suedia își vor furniza cifrele. Model Y a fost un vânzător puternic în toate cele trei țări în acest an.

Dacă Sandero rezistă si va fi pentru a treia oară când va fi numărul 1 în vânzări în Europa în primele șapte luni ale acestui an (celelalte victorii au fost în ianuarie și aprilie). Până în luna iulie, volumul lui Sandero a crescut cu 23 la sută.

În primele șapte luni, cei mai mari câștigători au fost Model Y (+216%), Dacia Jogger (+87%), Toyota Aygo (+80%), Octavia (+70%) și Ford Focus (+58%).