brand

Dacia Sandero, peste Tesla și VW în cursa vânzărilor din februarie

Dacia Sandero, peste Tesla și VW în cursa vânzărilor din februarie

În lumea vibrantă a automobilelor, lupta pentru poziția de top a vânzărilor este o cursă fără sfârșit. În februarie, clasamentul vânzărilor auto din Europa a fost un campionat strâns, în care Dacia Sandero, Tesla Model Y și Volkswagen Golf s-au luptat pentru podium. Dar care dintre aceste trei modele va obține suprematia?

Dacia Sandero, un hatchback mic, a surprins lumea auto când a devansat Tesla Model Y și VW Golf în vânzări. Potrivit datelor preliminare ale Dataforce, care reprezintă 98% din vânzările din Uniunea Europeană, țările EFTA și Regatul Unit, Dacia Sandero a avut 20.372 de vânzări, în timp ce Tesla Model Y a înregistrat 19.795 de vânzări, iar VW Golf a avut 19.047 de vânzări.

Aceste cifre încă se pot schimba, întrucât nu au fost încă calculate vânzările din trei piețe rămase: Irlanda, Croația și Slovenia.

Tesla Model Y a avut o revenire puternică, cu o creștere a volumului de vânzări de 9,6% în comparație cu anul trecut. Deși a avut dificultăți în a se clasifica în top 20 în ianuarie, Tesla Model Y a avut un salt semnificativ.

Cu toate acestea, Tesla a avut întotdeauna probleme în prima lună a unui trimestru. Anul trecut, în ianuarie s-a clasat pe locul 30, dar a câștigat următoarele două luni și trimestrul, pe drumul său spre titlul de vânzări din 2023.

În ciuda faptului că a fost în urma Dacia Sandero și Tesla Model Y, VW Golf rămâne un concurent redutabil. Acest hatchback compact a avut vânzări de 19.047 în februarie, marcând o revenire puternică.

De fapt, vânzările Golf au crescut cu 43% în februarie. Acesta a fost consistent cel mai bine vândut model în Europa în ultimii ani.

În concluzie, cursa pentru poziția de top a vânzărilor auto în Europa este o competiție strânsă. Cu toate acestea, Dacia Sandero pare să fie în poziția de a se menține pe locul 1 pentru a doua lună consecutivă.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că în lumea auto, situația poate schimba rapid. Tesla Model Y și VW Golf sunt competitori puternici și nu trebuie subestimați.

Vom fi cu ochii pe această cursă tensionată și vom vedea care model va fi în cele din urmă pe primul loc.