brand

Toyota Small Urban SUV: Conceptul viitorului rival pentru Volvo EX30

Toyota Small Urban SUV: Conceptul viitorului rival pentru Volvo EX30

Toyota se pregătește să intre în lumea vehiculelor electrice cu un nou concept, numit Small Urban SUV. Acest model va reprezenta punctul de intrare al companiei în electrificarea completă a gamei sale atunci când va fi lansat anul viitor.

Designul robust al conceptului Small Urban SUV se aliniază cu modelele bZ, având un aspect îndrăzneț și modern. Cu toate că este etichetat ca un concept, modelul de producție nu ar trebui să fie prea diferit.

Unul dintre schimbările planificate este adoptarea oglinzilor laterale regulate în locul camerelor mici.

La o lungime de 4.300 de milimetri, o lățime de 1.820 mm și o înălțime de 1.620 mm, conceptul Urban SUV este ușor mai scurt și mai îngust, dar puțin mai înalt decât C-HR.

Construit pentru a funcționa cu tracțiune față sau integrală, viitorul Small Urban SUV va fi disponibil în configurații cu un singur motor sau două motoare.

Clienții vor avea de ales între două dimensiuni de baterii, dar Toyota nu este încă pregătită să discute despre ele.

Small Urban SUV nu împarte baza cu niciun vehicul cu motor cu combustie internă existent. Toyota afirmă că viitorul său competitor Volvo EX30 va fi construit pe o platformă dedicată EV.

Small Urban SUV va fi unul dintre cele aproximativ 15 modele cu zero emisii pe care Toyota intenționează să le aibă la vânzare în Europa până în 2026, în gamele sale de vehicule de pasageri și comerciale.

Între acum și 2026, Toyota va lansa șase vehicule electrice dedicate.

Până în 2026, Toyota estimează că mai mult de 20% din livrările sale anuale europene vor fi reprezentate de EV-uri. Producătorul auto se așteaptă să vândă mai mult de 250.000 de mașini fără un motor cu combustie internă către clienții europeni în fiecare an până în 2026.

Calea Toyota spre zero emisii nu va fi doar despre EV-uri alimentate cu baterii. A treia generație a tehnologiei sale de celule de combustibil cu hidrogen va apărea în 2026.

Între timp, este adăugată o electrificare parțială la Hilux, deoarece camioneta va beneficia de un sistem mild-hybrid de 48V în 2024.

Toyota este unul dintre liderii industriei auto în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei hibride și este acum gata să își îndrepte atenția către vehiculele complet electrice. Cu Small Urban SUV, compania nu numai că își mărește portofoliul de vehicule electrice, dar face și un pas important către obiectivul său de a reduce emisiile de CO2. Această nouă adăugare la gama Toyota promite să ofere o experiență de condus plăcută, fără a compromite performanța sau confortul.