brand

Test drive Toyota C-HR 2024: întoarcerea crossover-ului japonez cu un nou stil funky

Test drive Toyota C-HR 2024: întoarcerea crossover-ului japonez cu un nou stil funky

Toyota C-HR este un SUV compact care combină confort, stil și eficiență. Cu un preț de pornire de 33.000 euro în România, acest model hibrid este o opțiune atractivă pentru cei care doresc o mașină de familie modernă și economică.

Cu un aspect futurist și liniile sale curbe, Toyota C-HR atrage privirile pe stradă. Farurile în formă de C oferă mașinii un aer de concept car, iar logo-ul iluminat C-HR din spatele autovehiculului adaugă un detaliu elegant. Alegeți un model cu vopsea în două nuanțe pentru un look și mai chic.

Toyota C-HR este un model care a captivat publicul cu designul său inovator și performanțele sale dinamice. Acest crossover compact a reușit să se distingă pe piața aglomerată a SUV-urilor datorită combinației sale unice de stil avangardist și eficiență ridicată.

Designul Toyota C-HR este cu adevărat unic, combinând liniile ascuțite și creastele adânci pentru a crea un aspect dramatic și captivant. Partea din față a fost reconstruită cu noul stil "hammerhead" al Toyota, văzut pentru prima dată pe noul Toyota Prius.

Este important să menționăm că Toyota a reușit să dea noului C-HR și mai mult caracter decât prima generație, adăugând proporții care pot fi apreciate de oricine.

Test drive Toyota C-HR 2024: întoarcerea crossover-ului japonez cu un nou stil funky

Interiorul noului Toyota C-HR este o îmbunătățire semnificativă față de modelul anterior. Acesta este construit în jurul șoferului, oferindu-i o senzație de confort, în ciuda aspectului său aerisit. În ceea ce privește spațiul pentru pasageri, C-HR menține un ampatament de 2640mm, oferind astfel aproximativ același spațiu ca și modelul precedent.

Interiorul Toyota C-HR este modern și bine realizat. Ecranul mare al sistemului de infotainment este receptiv și ușor de utilizat, iar comenzile pentru climatizare au un aspect premium. În spate, materialele sunt mai ieftine, dar aceasta este o situație comună în segmentul SUV-urilor compacte.

Toyota C-HR oferă un spațiu suficient de mare pentru pasageri, dar portbagajul este mai mic comparativ cu alte modele din segment. Cu un volum de 388 litri pentru motorul de 1,8 litri și de 364 litri pentru cel de 2,0 litri, acesta este suficient pentru cumpărăturile săptămânale, dar poate fi insuficient pentru o călătorie mai lungă cu familia.

Portbagajul Toyota C-HR GR Sport este de dimensiuni decente, având 364 de litri - deși, la fel ca la hatchback-ul Corolla mai convențional, plătiți în capacitatea totală pentru a avea motorul mai mare în față. Relocarea bateriei de 12 volți înseamnă că C-HR GR Sport cedează doar 20 de litri de spațiu comparativ cu motorul de 1.8, deci nu este exact un factor de decizie.

Toyota C-HR este disponibil cu două opțiuni de motorizare hibridă: un motor de 1,8 litri cu 104 kW (140 CP) și unul de 2,0 litri cu 146 kW (197 CP). Ambele motoare sunt zgomotoase la accelerare, dar oferă un consum moderat de combustibil. Versiunea de 1,8 litri are un consum mediu de 4,7 l/100 km, în timp ce modelul de 2,0 litri are un consum mediu de 5,1 l/100 km.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei performanțe îmbunătățite, s-ar putea să fiți dezamăgiți să aflați că viteza maximă a variantei PHEV nu este mai mare decât cea a hibridului regulat și este doar cu 0,7 secunde mai rapidă la 100 km/h.

Toyota C-HR 2024 oferă un confort remarcabil, indiferent de drum. Suspensia moale absoarbe cu ușurință denivelările, făcând ca această mașină să fie plăcută atât în oraș, cât și pe drumuri mai accidentate. Totodată, Toyota C-HR se comportă excelent în curbe, echilibrând cu succes confortul cu un comportament dinamic.

Toyota C-HR ne amintește mult de Volkswagen Golf când era la cel mai bun nivel. O plimbare confortabilă la viteze mici și mari, o manevrabilitate plăcută în situații de conducere de zi cu zi și o direcție precisă, exactă și bine ponderată.

Toyota C-HR vine echipată cu numeroase sisteme de siguranță, inclusiv cruise control adaptiv, asistență la menținerea benzii de rulare și monitorizare a unghiului mort. Aceste funcții fac ca Toyota C-HR să fie o mașină sigură și ușor de condus, atât în oraș, cât și pe autostradă.

Verdict test drive Toyota C-HR 2024

Toyota C-HR este un model care a reușit să se distingă pe piața aglomerată a SUV-urilor datorită combinației sale unice de stil avangardist și eficiență ridicată. Cu designul său inovator, performanțele dinamice și o gamă de caracteristici avansate de siguranță, Toyota C-HR este cu siguranță un model care merită considerat de orice cumpărător de mașini.