brand

Toyota C-HR 2023: Descoperă noul model cu tehnologie Plug-in Hybrid

Toyota C-HR 2023: Descoperă noul model cu tehnologie Plug-in Hybrid

Toyota a dezvăluit în sfârșit noul său model C-HR pentru anul 2023, care vine cu o serie de îmbunătățiri și inovații. Această a doua generație a C-HR este dezvoltată și produsă în Europa, păstrând totodată stilul unic și atrăgător care a făcut ca predecesorul său să fie atât de popular în segmentul aglomerat al crossoverelor mici.

Noul Toyota C-HR prezintă un profil aerodinamic de tip "super coupe" și vine echipat cu jante de 20 de inch și o vopsea în două culori. Toyota a lucrat intens pentru a reduce decalajele dintre elementele caroseriei, integrând mai bine camerele, senzorii și duzele de spălare a farurilor pentru a obține o linie mai curată și un design îmbunătățit din punct de vedere aerodinamic. Dimensiunile noului model sunt de 4360 de milimetri lungime, 1830 de milimetri lățime și între 1558 și 1564 de milimetri în înălțime, în funcție de versiune.

La interior, noul C-HR impresionează cu un ecran de bord complet digital de 12.3 inch, însoțit de un ecran tactil de aceeași dimensiune. Versiunile mai sofisticate beneficiază de un head-up display, iluminare ambientală cu 64 de culori, un acoperiș panoramic și un sistem audio de înaltă calitate marca JBL. În ciuda tendinței actuale de a renunța la butoanele fizice, Toyota a ales să păstreze această soluție practică pentru funcțiile frecvent utilizate. Un plus de sportivitate este adus de elementele de interior cu accente în roșu și de un badge GR.

Noul Toyota C-HR va fi disponibil exclusiv cu propulsie hibridă în Europa. Modelul de bază este echipat cu un motor hibrid de 1.8 litri, în timp ce versiunea plug-in hybrid vine cu un motor de 2.0 litri. Ambele variante sunt disponibile în configurații cu tracțiune față sau integrală, în funcție de preferințe. Modelul de bază cu motorul hibrid de 1.8 litri dezvoltă o putere combinată de 140 CP, în timp ce varianta cu motorul de 2.0 litri oferă 198 CP. Modelul plug-in hybrid vine cu o putere de 223 CP.

În ceea ce privește performanța, modelul de bază cu motorul hibrid de 1.8 litri atinge 100 km/h în 9.9 secunde și atinge o viteză maximă de 170 km/h. Varianta cu motorul de 2.0 litri și tracțiune față atinge 100 km/h în 8.1 secunde, iar varianta cu tracțiune integrală accelerează până la aceeași viteză în 7.9 secunde. Ambele variante cu motorul de 2.0 litri ating o viteză maximă de 180 km/h. Modelul plug-in hybrid realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 7.4 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. Cu bateria complet încărcată, poți parcurge 66 de kilometri în mod electric.

Toyota C-HR 2023: Descoperă noul model cu tehnologie Plug-in Hybrid

Toyota C-HR vine cu multiple dotări care asigură confortul și siguranța pasagerilor. Sistemul de infotainment include conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, iar versiunile mai avansate beneficiază de un sistem de parcare asistată și de un sistem audio premium JBL. De asemenea, noul C-HR vine echipat cu o gamă largă de sisteme de siguranță, precum asistență la menținerea benzii de rulare, frânare de urgență autonomă, monitorizare a șoferului și faruri automate.

Toyota C-HR 2023 va fi disponibil în Europa începând cu anul viitor, iar prețurile și gama de versiuni vor fi anunțate ulterior. Toyota va lansa inițial ediții speciale limitate, care vor oferi dotări și stil premium. Întrucât noul model vine cu îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, este de așteptat ca prețurile să fie ușor mai ridicate decât cele ale modelului actual, care pornește de la aproximativ 40.000 de euro.

Toyota C-HR 2023 reprezintă o evoluție a modelului original, aducând îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește designul, performanța și eficiența. Cu un interior modern și sofisticat și dotări de siguranță și confort de ultimă generație, noul C-HR se poziționează ca una dintre cele mai atractive opțiuni din segmentul crossoverelor mici.

Pentru a afla mai multe detalii despre noul Toyota C-HR și alte modele hibride disponibile pe piață, consultați lista noastră de cele mai bune SUV-uri hibride disponibile în prezent.