brand

Top 10 cele mai rapide mașini pentru familie în 2024

Top 10 cele mai rapide mașini pentru familie în 2024

A avea o familie nu ar trebui să vă limiteze la o mașină de familie plictisitoare sau un transportator de persoane - iată topul nostru cu cele mai rapide 10 mașini pentru familie.

Dacă circumstanțele vă obligă să aveți o mașină de familie, s-ar putea să credeți că visurile de a deține ceva rapid și distractiv de condus s-au încheiat și că veți trebui să vă mulțumiți cu o mașină de familie obișnuită pentru viitorul previzibil. Cu toate acestea, există multe mașini care oferă atât practicabilitatea mașinii de familie, cât și emoțiile mașinii de performanță; întrebarea este, care sunt cele mai bune mașini rapide de familie de pe piață în prezent?

Pentru familiile în creștere, spațiul de încărcare și scaunele pentru copii au prioritate față de viteză, dinamica de condus și excitație. Din fericire, cele mai bune mașini de performanță practice pot finaliza cu ușurință drumul către școală sau cumpărăturile săptămânale, în timp ce sunt capabile să pună unele dintre mașinile noastre sportive preferate în umbră pe o șosea britanică sinuoasă.

Top 10 cele mai rapide mașini pentru familie în 2024

Experții noștri au avut plăcerea de a conduce fiecare mașină rapidă de familie pe care o puteți cumpăra în Romania, așa că care sunt cele mai bune la combinarea emoțiilor rapide cu viața de familie? Topul nostru de 10 dezvăluie totul…

1. BMW M3 Touring

Așteptarea de zeci de ani a luat sfârșit! Primul BMW M3 Touring a sosit oficial și este gata să redefinească segmentul break-urilor de înaltă performanță. Sub capota agresivă se ascunde un motor rafinat cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo, dezvoltând 510 CP și un cuplu monstruos de 650 Nm. Disponibil doar în versiunea Competition, accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 3,6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar poate atinge 280 km/h cu pachetul M Race Track. Pentru un plus de adrenalină, tracțiunea integrală M xDrive asigură un transfer ideal al puterii către toate roțile, indiferent de condițiile de drum. Dincolo de performanțe, M3 Touring oferă și un interior luxos și practic, cu un spațiu de încărcare generos de 500 de litri, ce se poate extinde până la 1.530 de litri. Indiferent dacă îl utilizați pentru curse pe circuit sau transportul familiei, noul BMW M3 Touring promite o experiență de condus inegalabilă, îmbinând puterea pură cu versatilitate și confort.

2. Porsche Macan GTS

Porsche Macan GTS oferă o doză concentrată de adrenalină sub o caroserie elegantă de SUV compact. Inima sportivă constă într-un motor biturbo V6 de 3 litri, ce dezvoltă 380 de cai putere și un cuplu impresionant de 450 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 4,7 secunde, iar viteza maximă este de 272 km/h, asigurând senzații tari pe orice drum. Pentru o manevrabilitate precisă, Macan GTS este echipat cu suspensie sport calibrată pentru performanțe, diferențial Porsche Torque Vectoring Plus și jante de 20 de inch din aliaj ușor. Designul exterior atletic este accentuat de elemente negre lucioase, un spoiler spate marcant și evacuări sport, subliniind caracterul puternic al modelului. Interiorul pilotat oferă scaune sport confortabile, tapițerie din piele Alcantara și detalii specifice GTS, care creează o atmosferă dinamică și sofisticată. Noul Porsche Macan GTS este alegerea perfectă pentru cei care caută un SUV compact ce îmbină performanțele impresionante cu luxul și rafinamentul mărcii Porsche.

3. Alpina D3 S

Alpina D3 S combină performanțele dinamice cu luxul rafinat și eficiența impresionantă. Propulsat de un motor diesel bi-turbo de 3.0 litri, ce dezvoltă 388 de cai putere și un cuplu fenomenal de 770 Nm, D3 S sprintează de la 0 la 100 de kilometri orari în doar 4,6 secunde, atingând o viteză maximă de 289 de kilometri orari. Puterea este transmisă fără efort prin intermediul unei transmisii automate ZF cu opt trepte către toate cele patru roți, datorită sistemului de tracțiune integrală Alpina. Șasiul sport, calibrat special, asigură o manevrabilitate precisă și un confort excepțional chiar și pe cele mai virajate drumuri. Designul elegant, specific Alpina, se remarcă prin elemente aerodinamice discrete, jante sport exclusive de 20 de inch și logo-uri Alpina subtil amplasate. Interiorul luxos este îmbrăcat în piele Nappa de înaltă calitate, cusută manual, și oferă o serie de dotări tehnologice de ultimă generație. Alpina D3 S este o alegere perfectă pentru cei care apreciază atât performanța, cât și confortul și exclusivitatea, într-un pachet elegant și eficient.

4. Cupra Formentor

Cupra Formentor rupe barierele cu o combinație electrizantă de design îndrăzneț, performanțe captivante și tehnologie de ultimă generație. Disponibil în versiuni atât termice, cât și plug-in hybrid, Formentor oferă o paletă de motorizări care satisface orice nevoie. Optează pentru versiunea VZ5 cu motor de 5 cilindri și 390 CP pentru a savura accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde și o viteză maximă de 250 km/h. Sau alege varianta e-HYBRID de 204 CP pentru o autonomie electrică de până la 53 de kilometri și un consum combinat de doar 2,0 litri la 100 km. Interiorul sportiv și luxos te întâmpină cu scaune confortabile, tapițerie premium și un sistem de infotainment de ultimă generație. Tracțiunea integrală 4Drive asigură o aderență optimă pe orice tip de drum, iar sistemele avansate de asistență pentru conducere îți oferă siguranță maximă. Cu un design care întoarce toate privirile și performanțe care te lasă fără suflare, Cupra Formentor este alegerea perfectă pentru cei care își doresc o experiență de condus unică și plină de adrenalină.

5. Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo îmbină eleganța unui shooting brake cu performanțele electrizante ale unui adevărat Porsche. Disponibil în mai multe versiuni de putere, Taycan Sport Turismo oferă accelerații uluitoare, de la 4,5 secunde pentru versiunea Turbo S la 5,7 secunde pentru varianta de bază. Bateria performantă asigură o autonomie de până la 488 de kilometri, ideală pentru călătorii lungi fără griji. Spațiul interior generos, cu 453 de litri în portbagaj, creează un plus de versatilitate, perfect pentru cei activi. Designul exterior futurist, specific Porsche, este completat de elemente practice precum hayonul electric și o înălțime mai mare la plafon, facilitând accesul. La interior, tehnologia de ultimă generație se îmbină armonios cu materiale premium și finisaje excepționale, creând o atmosferă luxoasă și sportivă. Porsche Taycan Sport Turismo este mașina electrică ideală pentru cei care caută inovație, performanțe de excepție și un plus de spațiu, fără a renunța la rafinamentul și pedigree-ul mărcii Porsche.

6. Audi RS 6 Avant

Audi RS 6 Avant îmbină perfect latura practică a unui break spațios cu performanțele uluitoare ale unei supermașini. Inima sportivă constă într-un motor V8 biturbo de 4.0 litri, ce dezvoltă 600 de cai putere și un cuplu monstru de 800 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 3,6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar poate atinge 305 km/h cu pachetul RS Dynamic optional. Pentru un plus de control și manevrabilitate, RS 6 Avant este echipat cu tracțiune integrală quattro, suspensie sport RS cu reglaj individual și direcție dinamică all-wheel steering. Designul exterior agresiv este subliniat de elemente specifice RS, precum prize de aer mari, jante sport de 21 inch și evacuări sport. Interiorul luxos oferă scaune sport RS tapițate cu piele Nappa, un amplu ecran tactil central și un instrumentar digital personalizabil. Cu spațiul său de încărcare generos de 530 de litri, RS 6 Avant este ideal pentru familiile active care își doresc și performanțe de top. Indiferent dacă îl utilizezi pentru curse pe autostradă sau transportul familiei, noul Audi RS 6 Avant promite o experiență de condus fără compromisuri, îmbinând puterea pură cu spațiu practic și lux sportiv.

7. Tesla Model 3

Tesla Model 3 redefinește mobilitatea electrică cu un design minimalist, performanțe impresionante și tehnologie de ultimă generație. Disponibil în versiunile Standard Range Plus, Long Range și Performance, Model 3 oferă o autonomie de până la 628 de kilometri și accelerații uluitoare, de la 3,1 secunde pentru versiunea Performance la 5,6 secunde pentru Standard Range Plus. Spațiul interior generos, cu un portbagaj de 427 de litri, îl face ideal pentru utilizarea zilnică. Tehnologia minimalistă se concentrează pe un ecran tactil central de 15 inch pentru controlul tuturor funcțiilor, eliminând butoanele și comenzile fizice. Sistemul Autopilot oferă asistență pentru conducere pe autostradă, menținând banda de rulare și ajustând distanța față de mașina din față. Cu designul său elegant, performanțele de top și tehnologia revoluționară, Tesla Model 3 este o alegere inspirată pentru cei care își doresc o experiență de condus sustenabilă, conectată și plină de inovație.

8. Skoda Octavia vRS

Skoda Octavia vRS aduce adrenalina pe șoselele din România cu un pachet complet de performanțe, tehnologie și spațiu practic. Propulsată de un motor turbo pe benzină de 2.0 litri ce produce 245 de cai putere și 370 Nm cuplu, versiunea vRS sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 7 secunde, atingând o viteză maximă de 250 km/h. Pentru un plus de control, tracțiunea integrală asigură o aderență optimă indiferent de condițiile de drum, iar transmisia automată DSG cu 7 trepte asigură schimbări rapide și eficiente. Designul exterior sportiv este accentuat de elemente RS specifice, precum spoilerul față agresiv, jantele din aliaj ușor de 19 inch și detaliile negre lucioase. Interiorul oferă scaune sport confortabile, tapițerie premium și un sistem de infotainment de ultimă generație. Spațiul interior rămâne generos, cu un portbagaj de 630 de litri, perfect pentru familiile active care caută și performanțe. Fie că o utilizezi pentru deplasări zilnice sau ieșiri cu prietenii, Skoda Octavia vRS promite o experiență de condus dinamică și plină de satisfacții, fără a compromite confortul sau practicabilitatea.

9. Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R aduce legendarul spirit GTI într-o nouă eră a performanței cu un motor turbo pe benzină de 2.0 litri ce dezvoltă 320 de cai putere și 420 Nm cuplu. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 4,7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Tracțiunea integrală 4Motion cu sistem R-Performance Torque Vectoring distribuie inteligent puterea către fiecare roată, asigurând o aderență maximă și un comportament dinamic excepțional pe orice tip de drum. Transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj și 7 trepte oferă schimbări rapide și precise, pentru o experiență de condus sportivă și rafinată. Designul exterior agresiv este subliniat de elemente specifice R, precum grila frontală sport, prizele mari de aer, difuzorul spate și eleronul elegant. Interiorul oferă scaune sport R tapițate cu piele Nappa, instrumentar digital personalizabil și un sistem de infotainment de ultimă generație. Chiar și cu caracterul său sportiv, Golf R nu face rabat de la practicabilitate, oferind un portbagaj încăpător de 380 de litri. Indiferent dacă îl utilizezi pentru curse pe viraje sau deplasări urbane, noul Volkswagen Golf R promite o experiență de condus captivantă și plină de adrenalină, îmbinând performanțele de top cu tehnologia avansată și confortul cotidian.

10. Mercedes-AMG GLB 35

Mercedes-AMG GLB 35 îmbină cu succes spiritul dinamic al diviziei AMG cu spațiul și versatilitatea unui SUV compact. Inima sportivă constă într-un motor turbo pe benzină de 2.0 litri ce produce 306 cai putere și 400 Nm cuplu, propulsând GLB 35 de la 0 la 100 km/h în doar 5,2 secunde și până la o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). Tracțiunea integrală 4MATIC asigură o distribuție inteligentă a puterii pentru o aderență optimă pe orice drum, iar transmisia automată cu dublu ambreiaj DCT asigură schimbări rapide și precise. Designul exterior agresiv este accentuat de elemente AMG specifice, precum grila Panamericana, prizele mari de aer, eleronul spate și jantele AMG de 19 inch. Interiorul oferă scaune sport îmbrăcate în piele Nappa, instrumentar digital configurabil și un sistem de infotainment MBUX de ultimă generație. Cu cele 560 de litri de spațiu pentru bagaje, GLB 35 se adaptează cu ușurință atât aventurilor urbane, cât și escapadelor cu familia. Indiferent de utilizare, Mercedes-AMG GLB 35 promite o experiență de condus plină de adrenalină și rafinament, îmbinând performanțele sportive cu spațiul practic și tehnologia de avangardă.