brand

Lamborghini Temerario este înlocuitorul mai rapid si mai puternic al lui Huracan

Lamborghini Temerario este înlocuitorul mai rapid si mai puternic al lui Huracan

Italienii de la Lamborghini lucrează intens la un succesor pentru celebrul lor model Huracan. Deşi încă nu este confirmat oficial, se crede că această nouă bijuterie pe patru roţi va purta numele de cod Temerario. Aşteptările sunt mari, întrucât noua maşină ar urma să depăşească performanţele şi puterea impresionantă a Huracanului.

Huracanul a reprezentat o piatră de hotar pentru Lamborghini, devenind cel mai bine vândut model al companiei până la apariţia SUV-ului Urus. Lansat în 2014, acest supercar a cucerit inimile pasionaţilor auto din întreaga lume cu designul său îndrăzneţ, performanţele uluitoare şi motorul V10 atmosferic de 5.2 litri.

Varianta de vârf Huracan Performante a atins apogeul puterii cu 631 cai putere şi 600 Nm de cuplu maxim. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realiza în doar 2,9 secunde, în timp ce viteza maximă era limitată electronic la 325 km/h. Aceste cifre au făcut din Huracan unul dintre cele mai rapide supercaruri de serie din lume.

După o perioadă de 10 ani de succes, Huracanul îşi va încheia cariera cu o ediţie specială numită Sterrato. Însă, Lamborghini nu are de gând să rămână fără un supercar de top în gamă. Aşadar, noua generaţie, cunoscută sub numele de cod Temerario, este deja în lucru.

Deşi încă nu sunt disponibile imagini oficiale, imaginile spion surprinse pe şosele ne oferă o privire asupra stilului noului Temerario. Acesta va păstra proporţiile atletice şi silueta ascuţită specifică Lamborghini, dar cu influenţe de design preluate de la modelul de vârf Revuelto.

Farurile subţiri şi înguste vor fi un element distinctiv, la fel ca grilele de admisie masive aflate în colţurile barei frontalei. Partea posterioară va fi dominată de un design hexagonal pentru blocurile optice, amintind de Revuelto, dar cu o notă unică. Un enormdifuzor şi un sistem de evacuare central vor completa aspectul agresiv.

Una dintre cele mai mari schimbări pentru noul Temerario va fi trecerea de la motorul V10 atmosferic la o configurație hibridă plug-in cu motor V8 biturbo. Deși detaliile tehnice nu au fost dezvăluite încă, se estimează că noul propulsor va avea o capacitate cilindrică cuprinsă între 6 și 12 litri.

Şeful departamentului tehnic de la Lamborghini, Rouven Mohr, a sugerat că noul motor nu va fi orientat către eficienţă, ci către performanţă pură. Aşteptările sunt ca puterea totală a sistemului hibrid să depăşească 631 cai putere ai ediţiei Performante a Huracanului.

O altă sursă de inspiraţie ar putea fi sistemul hibrid plug-in de 1.001 cai putere de pe modelul Revuelto. Cu toate acestea, Temerario va avea o configuraţie unică, special concepută pentru a oferi o experienţă de condus electrizantă.

Pe lângă puterea brută, noul Temerario va beneficia de cele mai recente tehnologii Lamborghini în ceea ce priveşte aerodinamica activă şi sistemele de asistenţă pentru şofer. Se aşteaptă ca acesta să fie echipat cu un spoiler activ şi diverse deflectoare aerodinamice pentru a maximiza performanţele la viteze mari.

De asemenea, Temerario va integra o serie de radare şi camere video pentru a oferi funcţii avansate de asistenţă la condus, cum ar fi avertizarea de coliziune frontală, asistenţa la menţinerea benzii de rulare şi monitorizarea unghiului mort.

Lamborghini intenţionează să dezvăluie noul Temerario în luna august a acestui an, probabil la celebrul eveniment Pebble Beach Concours d'Elegance din Statele Unite. Ulterior, supercar-ul ar putea intra în producţie către sfârşitul anului 2024 sau începutul lui 2025.

În ceea ce priveşte preţul, deşi nu există încă cifre oficiale, se estimează că Temerario va porni de la aproximativ 300.000 de euro. Versiunile de top ar putea depăşi cu uşurinţă 350.000 de euro, în linie cu preţurile celorlalte supercaruri hibride de ultimă generaţie.

Odată cu lansarea Temerario, Lamborghini va intra într-o nouă eră a electrificării. Până în 2025, întreaga gamă a producătorului italian va fi hibridizată, în conformitate cu reglementările de mediu tot mai stricte.

Cu toate acestea, inginerii Lamborghini promit că trecerea la motoare hibride nu va afecta ADN-ul mărcii, axat pe performanţă şi emoţii intense la volanul unui supercar de lux. Temerario se anunţă a fi o dovadă convingătoare în acest sens, combinând puterea electrică cu un motor termic de înaltă performanţă.

Pasionaţii auto din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum va arăta şi cum va performa noul Temerario. Deşi are o misiune dificilă de a depăşi succesul Huracanului, acest supercar pare pregătit să ridice ştacheta şi mai sus pentru Lamborghini.