brand

Ferrari investește în motoare cu combustie internă care ar putea supraviețui după 2035

Ferrari investește în motoare cu combustie internă care ar putea supraviețui după 2035

În ultimii ani, s-a făcut un efort pentru a elimina vânzările de mașini noi cu motoare cu combustie până în 2035. Această schimbare a lăsat inițial mărci precum Ferrari într-o enigmă, deoarece esența mașinilor sale se învârte parțial în jurul senzației viscerale a unui motor V8 sau V12 puternic. Cu toate acestea, pe măsură ce se elaborează mai multă legislație, se deschide din ce în ce mai mult posibilitatea ca mașinile cu motoare cu combustie să mai trăiască după 2035, dacă funcționează cu combustibili ecologici.

În timp ce legislația continuă să evolueze, Ferrari merge înainte cu planurile de a lansa prima sa mașină electrică în 2025. Potrivit directorului său general, Benedetto Vigna, producătorul auto este, de asemenea, în grafic pentru a-și atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2030. Cu toate acestea, Vigna a adăugat rapid că, având în vedere că dezvoltarea combustibililor electronici avansează mai repede decât se anticipa, înseamnă că "ICE mai are încă multe de făcut".

"Discuția care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni despre adoptarea combustibilului electronic; credeam că acest lucru se va întâmpla în 2025 sau 2026", a spus Vigna. "Acest lucru este foarte bun pentru noi, deoarece poți să faci să funcționeze o mașină cu un combustibil care este neutru. Cred că cele două sunt foarte compatibile, iar aceasta este o întărire a strategiei noastre".

Această strategie rămâne foarte bine păzită la Ferrari, care a oferit foarte puține informații despre cum vor evolua produsele sale. Deși este evident că va continua să dezvolte motoare cu combustie, Ferrari nu a oferit încă detalii. Vigna a spus doar că producătorul auto va continua să lanseze vehicule hibride, electrice și cu motoare cu combustie.

De asemenea, Ferrari a rămas secretos în ceea ce privește primul său vehicul electric. Într-un interviu acordat anul trecut revistei Top Gear, Vigna a declarat că primul EV al companiei va fi "unic, un adevărat Ferrari". Săptămâna aceasta, el a adăugat că au fost identificați furnizorii, iar vehiculul este aproape gata să își facă debutul.

Cele mai recente propuneri ale UE prevăd ca noile vehicule cu motor cu combustie fabricate după 2035 să funcționeze exclusiv cu combustibil electric. Această cerință înseamnă că motoarele existente trebuie să fie revizuite pentru a respecta noile reguli. Ferrari nu a precizat dacă își va reanaliza actualele motoare V6 și V8 sau dacă se lucrează la dezvoltarea unor motoare noi.