brand

Interesul pentru noul Ferrari Purosangue pune în pericol comenzile

Interesul pentru noul Ferrari Purosangue pune în pericol comenzile

Lamborghini Urus are în sfârșit un concurent direct adevarăt sub forma noului Ferrari Purosangue. Modelul cu patru uși și patru locuri de la Maranello a debutat ieri și se pare că se bucură deja de o cerere extrem de mare din partea potențialilor clienți, atât de mare încât Ferrari ar putea fi nevoită să închidă în curând comenzi.

Automotive News a discutat cu managerul comercial și de marketing al producătorului auto, Enrico Galliera, care a declarat publicației că, Ferrari a primit un interes enorm din partea clienților pentru Purosangue. Estimările au arătat că cererea depășește ceea ce se așteptase Ferrari și ceea ce poate oferi pe termen scurt. „Riscăm să nu putem satisface cererea și poate că va trebui să închidem primirea de comenzi foarte curând”, a spus Galliera.

Acest lucru, desigur, este destul de vag. Nu avem numere exacte, deși puțină matematică oferă o estimare aproximativă. Ferrari vrea să protejeze exclusivitatea gamei sale de modele și intenționează să limiteze durata anuală a lui Purosangue la cel mult 20% din producția sa anuală. Producătorul auto de supercaruri din Maranello are în prezent o capacitate de producție de aproximativ 15.000 de vehicule, ceea ce înseamnă că nu vor fi asamblate mai mult de 3.000 de exemplare de SUV în fiecare an.

Galliera a declarat pentru Automotive News Ferrari a început să primească primele precomenzi pentru Purosangue încă din septembrie 2018, când a fost făcut anunțul inițial pentru model. Când s-a confirmat că Purosangue are un motor V12, precomenzile „au explodat”. Gallieri a recunoscut, de asemenea, că un ciclu de viață obișnuit la companie este de aproximativ patru până la cinci ani, ceea ce înseamnă că Purosangue va fi produs într-o serie între 12.000 și 15.000 de unități.