brand

Toyota a prezentat noul SUV concept FT-3e

Toyota a prezentat noul SUV concept FT-3e

Toyota, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, își propune să lanseze 30 de noi modele de autoturisme complet electrice până în 2030. Recent, am primit noi informații despre un viitor SUV de dimensiuni medii, grație conceptului Toyota FT-3e.

Conceptul FT-3e va oferi o previzualizare a unui model de producție pe care ne așteptăm să îl vedem în următorii ani. Conceptul în sine va fi dezvăluit la standul Toyota de la Salonul Auto de la Tokyo între 26 octombrie și 5 noiembrie.

În 2021 am văzut 11 noi concepte care detaliau planurile Toyota pentru un viitor cu mașini electrice, dar acest FT-3e pare să fie o ofertă complet nouă. Prezentat alături de conceptul sportiv FT-Se, FT-3e pare a avea o dimensiune similară cu actualul bZ4X al companiei.

Chiar dacă imaginile sunt umbrite, putem deja observa unele elemente de design distinctive. Există o bară de lumină spate pe toată lățimea care înconjoară un capăt spate curbat și o mulțime de suprafețe voluminoase, unghiulare pe lateral.

Toyota susține că acest concept "va îmbogăți viața de zi cu zi a clienților cu servicii personalizate, alimentate de tehnologii inovatoare". Un aspect al acestor noi tehnologii este ecranul digital care se află pe exteriorul mașinii. Acesta afișează informații despre încărcarea bateriei, temperatura la bord și chiar calitatea aerului pentru șofer atunci când se apropie de mașină.

Mai devreme anul acesta, Toyota a anunțat că va introduce următoarea generație de EV-uri până în 2026 și că aceste modele vor reprezenta 1,7 milioane din totalul de 3,5 milioane de mașini electrice produse de Toyota la nivel global până în 2030.

Vor fi implementate trei tehnologii principale de baterii. O baterie 'de performanță' va maximiza cifrele de autonomie (până la 800 de kilometri), una 'de popularizare' pentru reducerea costurilor (cu până la 40% comparativ cu bZ4X) și o baterie 'de înaltă performanță' pentru mașinile sportive. Este posibil ca versiunea de producție a FT-3e să fie echipată cu bateriile 'de performanță' și 'de popularizare', mai ieftină.