brand

Ce să ne așteptăm de la Salonul Auto Munich 2023 - Noutăți de la BMW, Mercedes, Tesla și multe altele

Ce să ne așteptăm de la Salonul Auto Munich 2023 - Noutăți de la BMW, Mercedes, Tesla și multe altele

Salonul Auto de la Munich 2023, cunoscut si sub numele de IAA Mobility, își deschide porțile pe 5 septembrie, promițând încă o dată să fie unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul auto internațional.

Evenimentul are loc o dată la doi ani și se întinde pe tot cuprinsul orașului, găzduind prelegeri, expoziții și chiar test drive-uri. Vor fi multe premiere mondiale de mașini noi și tehnologie. În continuare, vom detalia tot ce trebuie să știi despre Salonul Auto de la Munich 2023.

BMW

BMW a discutat despre platforma sa viitoare Neue Klasse de ceva vreme, dar la Munich va fi prezentat un nou concept denumit 'Vision Neue Klasse'. CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a declarat că conceptul va fi "aproape de producția de serie și va fi pe drumuri în curând". Ar trebui să ne așteptăm la o alternativă complet electrică la Seria 3 pe Neue Klasse, care urmează să fie dezvăluită în 2025.

Tehnologia bateriei 'celulă rotundă' a BMW va fi, de asemenea, prezentă pe Neue Klasse, compania germană susținând o îmbunătățire cu 20% a densității energetice, o creștere cu 30% a autonomiei și o îmbunătățire cu 30% a vitezei de încărcare.

Mercedes

Mercedes a vorbit despre planurile sale de a se concentra mai mult pe modele premium, iar la capătul inferior al gamei vom vedea o nouă berlina complet electrică de dimensiunea clasei C. Am văzut-o deja prezentată câteva ori și știm că va beneficia de o parte din tehnologia EV de ultimă generație găsită în EQXX. EV-ul de bază ar trebui să concureze cu EV-ul Seriei 3 de la BMW menționat mai sus, care se întâmplă să își facă dezvăluirea conceptului la München. Mercedes va depăși rivalul său german în producție, intrând în vânzare în 2024.

Împreună cu recent dezvăluita E-Class Estate, modelul axat pe off-road, All-Terrain, se va întoarce și pentru o nouă generație - pe care ne așteptăm să o vedem pentru prima dată la München. Deși nu se vinde în număr mare (Mercedes se așteaptă ca aproximativ 10% din vânzările de Estate să fie All-Terrains), va susține încă o mare parte din genul de mașini ridicate - mai ales acum că Volvo a eliminat mașinile sale de tip estate.

Renault

'Renaulution', după cum o numește firma franceză, înseamnă că sunt pe drum schimbări mari pentru insigna Scenic - transformându-se într-o mașină de familie complet electrică cu un stil nou și îndrăzneț. Prezentat de Scenic Vision Concept în 2022, imaginile teaser oficiale arată că mașina de producție va rămâne în mare parte similară cu conceptul, cu influențe din noul Megane E-Tech și Rafale.

Tesla

Gigantul american EV a postat o imagine întunecată a unei noi mașini mai devreme în acest an, pe care o credem a fi 'Modelul 2'.

Tesla a anunțat că va fi la Salonul Auto de la München, dar nu a confirmat dacă va dezvălui ceva. De asemenea, se lucrează la un Model 3 actualizat, cu numele de cod 'Highland', și Tesla ar putea dezvălui acest lucru în locul Modelului 2.

Volkswagen

Gama complet electrică de mașini VW cu emblema ID a primit recent un nou model cu ID.7 de dimensiunea unui Passat și un model GTX fierbinte vine la München.

Au fost deja lansate câteva imagini teaser oficiale, care arată un restyling ușor pentru sportivul ID.7 GTX într-un mod subtil similar cu versiunile GTX ale ID.4 și ID.5. Ne așteptăm ca o baterie de 82kWh să alimenteze ID.7 GTX, cu până la 400bhp de la un sistem dual-motor, cu tracțiune integrală.

Împreună cu dezvăluirea ID.7 GTX ar putea avea loc debutul noului Passat, care va împărtăși o platformă și multă tehnologie cu viitorul Skoda Superb.

Astfel, Salonul Auto de la Munich 2023 promite să fie un eveniment spectaculos, cu multe premiere mondiale și oportunități unice de a vedea cele mai noi modele și tehnologii din industria auto. Asigurați-vă că nu-l ratați!