brand

Aston Martin Vantage 2025: Un Facelift Necesar ce vine și cu 656 CP

Aston Martin Vantage 2025: Un Facelift Necesar ce vine și cu 656 CP

Cu o istorie de 74 de ani, Aston Martin a fost mereu sinonimă cu eleganța și performanța în industria auto. Cea mai recentă generație a modelului Vantage, lansată în 2018, a primit o actualizare majoră pentru anul 2025. Această renovare aduce îmbunătățiri semnificative la nivelul motorului, șasiului și designului, transformând Aston Martin Vantage într-o mașină extrem de atractivă și performantă.

Una dintre cele mai importante îmbunătățiri aduse modelului Vantage este în ceea ce privește motorizarea. Noua mașină vine acum cu un motor V8 de 4.0 litri furnizat de Mercedes, care dezvoltă o putere impresionantă de 656 CP (665PS) și un cuplu de 800 Nm. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de versiunea anterioară a modelului Vantage. Astfel, noul Aston Martin Vantage poate atinge o viteză maximă de 202 mile pe oră și accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 3.4 secunde. Aceste cifre plasează Vantage în competiție directă cu modele precum Porsche 911 Turbo S și Mercedes-AMG GT 63 S.

Pentru a face față noii puteri impresionante, Aston Martin a făcut și îmbunătățiri semnificative la nivelul șasiului și suspensiei. Noua versiune a modelului Vantage beneficiază de o structură mai rigidă, datorită unor modificări aduse panoului frontal și a elementelor de susținere. Aceste schimbări au permis și îmbunătățirea manevrabilității și a preciziei direcției. Suspensia adaptivă Bilstein DTX a fost, de asemenea, ajustată pentru a permite o mai bună performanță în viraje și o aderență sporită la drum.

Un alt aspect remarcabil al noii versiuni a modelului Vantage este designul exterior revizuit. Mașina este cu peste un inch mai lată decât predecesorul său și prezintă o serie de modificări estetice. Farurile, de exemplu, au fost redesenate și sunt acum mai mari și mai proeminente. Grila frontală a fost, de asemenea, modificată, iar capota este acum mai profilată. Partea laterală și cea din spate păstrează linii familiare, dar sunt îmbunătățite prin adăugarea unor elemente precum evacuările quad integrate în bara de protecție și difuzorul aerodinamic. În plus, clienții pot opta pentru a personaliza mașina cu elemente din fibră de carbon pentru un aspect mai distinct.

Aston Martin Vantage 2025: Un Facelift Necesar ce vine și cu 656 CP

Noul Aston Martin Vantage impresionează și la interior, oferind un mediu rafinat și plin de tehnologie. Cabina a fost complet revizuită, beneficiind de finisaje de înaltă calitate și de noul sistem de infotainment dezvoltat de Aston Martin. Noul Vantage dispune de scaune sport, precum și de un sistem de control al tracțiunii reglabil, care permite șoferului să ajusteze nivelul de intervenție al sistemului în funcție de preferințe. De asemenea, mașina vine cu un sistem audio de înaltă calitate și cu numeroase opțiuni de personalizare pentru interior.

Aston Martin Vantage 2025 va intra în producție la începutul anului 2024, iar primele livrări către clienți vor începe în al doilea trimestru al aceluiași an. Deși prețurile nu au fost încă anunțate oficial, se estimează că noul Vantage va porni de la aproximativ 195.000 de euro. Clienții vor putea opta pentru o serie de opțiuni și pachete de personalizare, care vor adăuga în mod semnificativ la prețul final al mașinii.

Noul Aston Martin Vantage 2025 reprezintă o evoluție semnificativă față de predecesorul său și confirmă poziția Aston Martin ca unul dintre producătorii de mașini sport de top. Cu o putere impresionantă, un design atrăgător și tehnologie de ultimă generație, Vantage este o alegere excelentă pentru cei care doresc o mașină sport de performanță. Cu toate acestea, trebuie menționat că, înainte de a face o achiziție, este recomandat să consultați un reprezentant Aston Martin pentru a obține informații actualizate despre specificațiile și opțiunile disponibile pentru modelul Vantage 2025.