brand

Aston Martin DB12: Un nou nivel de performanță și lux

Aston Martin DB12: Un nou nivel de performanță și lux

Aston Martin, producătorul britanic de mașini de lux, a dezvăluit noul său model emblematic, Aston Martin DB12. Cu 671 de cai putere și o viteză maximă de 325 km/h, noul vehicul promite să depășească așteptările fanilor mărcii și să stabilească noi standarde în segmentul supercarurilor. În acest articol, vom explora principalele caracteristici și inovații ale noului DB12 și vom vedea cum se compară cu predecesorul său, DB11.

Noul Aston Martin DB12 păstrează linia de design elegantă și distinctă a mărcii, oferind în același timp câteva elemente noi și îmbunătățiri vizuale. Designul exterior al mașinii se remarcă prin grila frontală proeminentă, flancată de farurile LED complet noi. Emblema Aston Martin, poziționată deasupra grilei, a fost, de asemenea, revizuită și se integrează perfect în designul mașinii.

DB12 vine echipat cu jante din aliaj forjat de 21 de inci, care ascund discuri de frână masive de 400 mm în față și 360 mm în spate. De asemenea, clientii pot opta pentru discuri de frână din carbon-ceramic, care reduc masa nesuspendată cu 27 kg.

Un alt element de design interesant al noului Aston Martin DB12 îl reprezintă oglinzile laterale fără ramă și mânerele de ușă retractabile, care contribuie la aspectul elegant al mașinii și la reducerea coeficientului de rezistență aerodinamică.

Aston Martin a mizat pe un motor V8 de 4.0 litri, optimizat și oferit de Mercedes-AMG, care produce 671 de cai putere la 6.000 rpm și 590 lb-ft de cuplu între 2.750 și 6.000 rpm. Această putere îi permite noului DB12 să accelereze de la 0 la 60 mph în doar 3,5 secunde și să atingă o viteză maximă de 325 km/h.

Motorul V8 a beneficiat de numeroase modificări pentru a fi mai performant și fiabil. Printre acestea se numără profiluri de came modificate, rapoarte de compresie optimizate, turbocompresoare de diametru mai mare și un sistem de răcire complet reproiectat, care include două radiatoare auxiliare suplimentare.

Motorul V8 al noului Aston Martin DB12 este cuplat la o transmisie automată în opt trepte, care asigură o distribuție eficientă a puterii și un răspuns rapid la comenzi.

Aston Martin DB12: Un nou nivel de performanță și lux

Aston Martin a echipat noul DB12 cu un sistem de suspensie adaptivă de ultimă generație și cu bare antiruliu mai rigide. Mașina oferă trei moduri de condus - GT, Sport și Sport+, care permit șoferului să aleagă nivelul de fermitate și răspuns al suspensiei în funcție de preferințe și condițiile de drum.

DB12 este primul model Aston Martin care beneficiază de un diferențial electronic spate, care poate trece de la blocat complet la deschis într-o fracțiune de secundă. Acest sistem ajută la îmbunătățirea manevrabilității și a stabilității pe drumurile sinuoase.

Cabină noului DB12 impresionează prin materialele de înaltă calitate și nivelul de confort oferit. Pielea Alcantara de cea mai bună calitate și consolele centrale ergonomice și orientate către șofer creează o atmosferă luxoasă și plăcută.

Una dintre cele mai mari îmbunătățiri aduse în interiorul noului Aston Martin DB12 este sistemul de infotainment complet nou, dezvoltat în întregime de Aston Martin. Acesta include suport wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto, un sistem de navigație cu conectivitate online și hărți 3D, o aplicație pentru dispozitive mobile și actualizări prin intermediul conexiunii la internet.

Livrările pentru noul DB12 vor începe în trimestrul al treilea al acestui an, iar detalii despre prețuri vor fi disponibile mai aproape de data lansării. Se estimează că prețul de pornire al noului Aston Martin DB12 va fi în jur de 190.000 de lire sterline, puțin mai mare decât cel al predecesorului său, DB11.

Noul Aston Martin DB12 reprezintă un pas important în evoluția mărcii britanice de lux, oferind performanțe și tehnologii de vârf într-un pachet elegant și sofisticat. Cu un motor V8 puternic și o serie de inovații în materie de suspensie, diferențial și infotainment, DB12 promite să stabilească noi standarde în segmentul supercarurilor și să cucerească inimile fanilor mărcii și a entuziaștilor auto de pretutindeni.