brand

Un șofer din Finlanda a fost amendat cu 121.000 de euro pentru exces de viteză

Un șofer din Finlanda a fost amendat cu 121.000 de euro pentru exces de viteză

Un șofer bogat din Insulele Aaland din Finlanda a fost amendat cu peste 120.000 de euro pentru depășirea vitezei, în condițiile în care prețul vitezei este stabilit în funcție de venituri. Este a treia amendă majoră în decursul unui deceniu și prima care atinge șase cifre.

Un șofer bogat a fost amendat cu 121.000 de euro (129.544 de dolari) pentru depășirea vitezei în Finlanda, unde astfel de sancțiuni sunt calculate în funcție de venitul contravenientului.

"Regret cu adevărat această chestiune", a declarat Anders Wiklof în ediția de luni a Nya Aaland,principalul ziar din Insulele Aaland, o regiune autonomă a Finlandei situată în Marea Baltică.

El a spus că era conștient că trecea dintr-o zonă de 70 la 50 și că încetinise, dar că, în mod evident, nu încetinise suficient de repede.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că banii pe care i-a plătit vor fi folosiți pentru asistență medicală.

Wiklof conducea cu 82 de kilometri pe oră (51 de mile pe oră) într-o zonă de 50 de kilometri pe oră (31 de mile pe oră) când poliția l-a oprit și l-a amendat sâmbătă. Pe lângă faptul că a primit amenda, i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 10 zile, potrivit ziarului.

Nu a fost prima dată când Wiklof a fost prins conducând cu viteză excesivă. În 2018, el a fost amendat cu 63.680 de euro (aproximativ 68.000 de dolari), iar cu cinci ani mai devreme a trebuit să scuipe 95.000 de euro (aproximativ 102.000 de dolari), făcând și atunci titluri internaționale.

Originar din Aaland, Wiklof este președintele unui holding care include afaceri în sectorul logistic, al serviciilor de elicoptere, al imobiliarelor, al comerțului și al turismului. Se crede că este cel mai bogat locuitor din Aaland și este uneori supranumit "regele" zonei.