brand

Premiera mondială a noului BMW M2 va avea loc octombrie 2022 iar lansarea pe piaţă tocmai în aprilie 2023

Premiera mondială a noului BMW M2 va avea loc octombrie 2022 iar lansarea pe piaţă tocmai în aprilie 2023

Faimosul constructor german a publicat o nouă imagine teaser cu viitorul model M2 despre care se speculează că ar putea debuta pe 11 sau 12 octombrie.

Din câte se pare, viitorul M2 apare ca fiind echipat cu o serie de elemente din catalogul M Performance: eleron, terminațiile centrale ale sistemului de evacuare și jantele 1000M.

Aflându-se pe ultima sută de metri de testare, se pare că noul M2 va oferi o tehnologie de curse pursânge pentru drumuri normale. În conformitate cu afinitatea sa cu circuitul de curse, dinamica de conducere a fost supusă unui test intensiv la Salzburgring din Austria.

În timpul testelor, M2 a impresionat cu un nivel de performanță similar cu BMW M2 CS (450 CP), mașina sport exclusivă, construită în ediție specială de la BMW M GmbH. Ce are special acest model este faptul că îi permite șoferului să experimenteze acel sentiment pur de circuit în orice condiții de drum.

Se pare că propulsorul va fi împrumutat de la M4 dar puterea motorului de 3.0 litri va fi limitată la circa 450 de cai putere. De asemenea, vor exista două cutii de viteze: manuală în şase trepte și M Steptronic cu opt trepte, care vor garanta că puterea este aplicată extrem de dinamic, redefinind plăcerea pură de a conduce.

Linia sportivă a condusului este data de de șasiul adaptiv M și de tracțiunea spate (RWD). Sistemul de frânare pentru a asigură controlul puterii fără efort a fost preluat tot de la modelele M3 și M4.

Aspectul sportiv al noului BMW M2 este completat și de o selecție de opțiuni speciale de echipare: un acoperiș din carbon pentru a reduce greutatea și scaune M din carbon pentru șofer și pasager, disponibile optional.

Se pare că noua generație BMW M2 va fi asamblată la uzina din Mexic și va fi ultimul model M nelectrificat.

Premiera mondială a noului BMW M2 va avea loc octombrie 2022 iar lansarea pe piaţă tocmai în aprilie 2023.