brand

Cele mai economice mașini de oraș

Cele mai economice mașini de oraș

În încercarea de a găsi soluții cât mai viabile pentru a reduce poluarea, pe lângă dezvoltarea mașinilor electrice și a celor hibrid, producătorii de automobile propun variante pentru oraș care sunt alimentate cu carburant clasic care să fie din ce în ce mai eficiente din punct de vedere consum.

Ne-am gândit așadar să facem o listă cu 5 mașini care consumă cel mai puțin în mediul urban. Le vei găsi pe toate pe platforma noastră cautimasina.ro, indiferent că te interesează modele de mașini noi sau de mașini second hand.

Honda Jazz – 3.6 l/100 km

Honda Jazz a fost proiectat cu un profil minimalist, eficient din punct de vedere aerodinamic și elegant. Fiecare detaliu oferă noului Jazz un aspect contemporan și o personalitate unică. Consumul mixt declarat de producător este de 3,6 litri la suta de km, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 82 grame/km. Autonomia la acest consum mediu mixt este de 1.111 km.

Renault Clio – 4.4 l/100 km

Renault Clio se prezintă ca o mașină de oraș seducătoare. Cu linii sale de design fluide, profil dinamic, aripi sculptate și noul sistem de iluminare full LED, Clio te captivează cu stilul său încă de la prima vedere.

Motorul de tip SCe 65 de 0.9 l pe benzină ce dezvoltă o putere maximă de 49 KW are un consum urban de 4.4 l/100 km.

Un model de Renault Clio din 2021 pornește de la 12.780 euro.

Peugeot 208 – 4.8 l/100 km

Peugeot 208 este destinat traficului urban și ai libertatea de a alege între un motor cu combustie internă (benzină/motorină) și un motor electric, fără a fi nevoie de compromisuri. Ținuta de drum, profilul aerodinamic și izolarea fonică optimizate, împreună cu o greutate totală redusă ajută la limitarea emisiilor de CO2, oferindu-ți totodată o experiență intensă de condus.

Din datele oferite de producător, Peugeot 208 are un consum combustibil între 4,0 -5,4 (combinat) și emisii CO2 (combinat) WLTP: 106 -122 (g/km).

Opel Corsa – 4.8 l/100 km

Opel Corsa va rămâne un autoturism emblematic pentru oraș. Acest model cu o siluetă sportivă și design îndrăzneț îți va oferi confort premium, o dinamică de condus de care te vei îndrăgosti și călătorii mai sigure. La motorul diesel de 1.5 l și 102 CP, Opel Corsa are un consum urban de 4.8 l/ 100 km.

Un model fabricat în 2021 costă, cu prima de casare inclusă, începând cu 10.350 euro.

Dacia Sandero – 5.9 l/100 km

Noul Sandero are un design complet revizuit: o siluetă robustă, cu partea din față redesenată, evidențiată de semnătura luminoasă în formă de Y și de farurile de zi cu LED. Are unul dinte cele mai spațioase interioare pentru clasa din care face parte, un portbagaj și spații de depozitare generoase și se adaptează stilului de viață urban. Varianta pe benzină, pentru motorul de 0.9 l, cu o putere de 90 CP, consumul urban declarat de producător este de 5.9 l/100 km.

Un model fabricat în 2021 începe de la 8.900 de euro.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cele mai economice mașini de oraș
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini decapotabile care costă mai puțin de 3.500 de euro
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro