brand

Descoperă ce anunțuri de vânzare pentru Dacia sunt pe CautiMasina.ro

Descoperă ce anunțuri de vânzare pentru Dacia sunt pe CautiMasina.ro

Marca națională de autoturisme, Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia.

În 1968 începea producția modelului Dacia 1100, un model sub licența Renault R8. După Dacia 1100, a urmat Dacia 1300, care a intrat în producție în august 1969, un model sub licența R12.

Între 1970 și 1980, Dacia dezvoltă o întreagă gamă de modele ce va cuprinde mai multe tipuri de vehicule de persoane și utilitare. Astfel, în 1970 apar versiuni ale Daciei 1300 berline, printre care: 1300L (de la „lux”), 1300LS („lux super”, destinată membrilor importanți ai PCR), în 1973 este lansat modelul break, iar în 1975 modelul Dacia 1302 (gen papuc, fabricat în 2000 de exemplare, până în 1982).

Dacia a mai produs și un model de dubă numit Dacia D6, copie a modelului Renault Estafette.

După 1985, Dacia încearcă să producă un model pentru oraș, acest model purtând numele Dacia Lăstun sau Dacia 500. Echipată cu un motor de 499 cm3, cu 22 cp și un consum de 3,3 l/100 km. Însă, modelul este scos din fabricație după 1989 din cauza problemelor de calitate și a prețului ridicat.

În 1995, Dacia lansează primul model 100% românesc sub numele Dacia Nova.

În 1999 Dacia devine o marcă a Grupului Renault iar în 2004 Dacia lansează sedanul de familie Logan, un simbol al reînnoirii mărcii.

În anii care urmează, sunt doborâte toate recordurile de fabricație. Ulterior, gama este extinsă cu modelul Logan MCV în 2006, Logan Van în 2007, Logan Pick-Up și Sandero în 2008 și Duster în 2010.

Dacă ești interesat de un model Dacia cu siguranță îl găsești printre anunțurile de vânzări auto postate pe cautimasina.ro.

Iată ce modele sunt disponibile spre vânzare, atât în categoria de mașini second hand, cât și în cea de mașini noi Dacia: Dooker, Duster, Lodgy, Logan, Logan Stepway, Pick Up, Sandero, Solenza, Spring, Stepway, Super Nova.

Cum găsești mașina potrivită pentru tine marca Dacia pe cautimasina.ro?

Dă click pe secțiunea Caută din site, alege brandul Dacia și completează criteriile de interes pentru tine: model, an minim și maxim de fabricație, preț minim și maxim, numărul de kilometri, capacitatea cilindrică, puterea motorului, tipul caroseriei sau al combustibilului.

Cautimasina.ro îți va returna toate anunțurile de vânzare pentru modelele Dacia disponibile pe piața din România din momentul căutării tale.

Mai mult, pentru fiecare anunț în parte există o descriere amplă, însă nu doar din punct de vedere al caracteristicilor mașinii, așa cum sunt ele prezentate pe alte site-uri și cum ești obișnuit.

Dincolo de prezentarea modelului, a anului de fabricație, dotări și tot ce mai conține un anunț clasic de vânzare auto, am creat niște algoritmi care oferă posibilitatea de a verifica istoricul mașinii și de analiza prețul, deprecierea și kilometrajul.

Poți vedea de asemenea ratingul mașinii din punct de vedere performanță, confort, practicabilitate și cost de întreținere. Îți vor fi sugerate mașini similare sau poți afla informații și despre consum, timpi de accelerație, puterea motorului și multe alte aspecte importante pentru a avea siguranța că vei cumpăra mașina potrivită.