brand

Cele mai scumpe mașini de la Mercedes-Benz disponibile pe piață în anul 2023

Cele mai scumpe mașini de la Mercedes-Benz disponibile pe piață în anul 2023

Mercedes-Benz este una dintre cele mai vechi și mai cunoscute mărci din lumea automobilelor. De-a lungul anilor, producătorii acestui brand au lansat câteva vehicule emblematice și incredibile și s-au plasat ferm în topul pieței de mașini de lux. În 2023, gama lor actuală continuă această tendință, cu o serie de modele de înaltă performanță, de înaltă calitate, dar și cu prețuri ridicate.

Gama actuală Mercedes-Benz conține o colecție de modele – de la emblematicele G-Wagen și S-Class până la noile vehicule electrice precum EQS. În acest articol, echipa cauțimașină.ro îți va prezenta cele mai scumpe automobile de la Mercedes-Benz disponibile pe piață în 2023.

Mercedes AMG GT Black Series Coupe

Primul loc pe lista noastră și, de departe, cel mai scump Mercedes-Benz pe care îl poți cumpăra în 2023, este AMG GT Black Series.

Mercedes a proiectat modelele GT pentru a oferi șoferilor lor un confort deplin pe șosea, dar și pe pistă. În cazul automobilului Black Series însă, această idee nu a mai fost pusă în practică. Black Series GT C este 100% o mașină făcută special pentru competițiile de pe pistă și în niciun caz o mașină pe care vrei s-o tratezi cu blândețe când o conduci pe străduțele din oraș.

Seria Black este prevăzută cu un motor de 720 cai putere. Toată această putere te duce de la 0 la 100 de metri pe oră în puțin peste 3 secunde, plasându-l într-o ligă diferită față de orice alt Mercedes disponibil pe piață la ora actuală. Pe lângă această putere, mai beneficiezi și de un amestec echilibrat de aluminiu și fibră de carbon, care face ca Black Series să fie mai ușor decât un AMG GT standard.

La prețul de 308.000 EUR, seria AMG GT Black este o mașină exclusivistă, creată pentru un număr mic de șoferi care doresc cele mai bune performanțe de la mașina lor și au un buget pe măsura așteptărilor.

Mercedes AMG SL

Pe locul doi se află Mercedes AMG SL 63. SL este roadster-ul de lux a celor de la Mercedes, iar SL 63 din 2023 este chiar creme de la creme. Acest model a fost absent din gama Mercedes în ultimii câțiva ani, înlocuit de decapotabilul AMG GT, dar a revenit acum și are un preț destul de uimitor.

După cum sugerează și numele, SL împărtășește o serie de caracteristici cu Clasa S, în special în interior. SL 63 este prevăzut cu scaune de masaj încălzite și ventilate, piele Nappa și diferite finisaje din aluminiu și fibră de carbon.

Totuși, acesta nu este doar un roadster de lux; SL 63 găzduiește sub capota sa un motor V8 de 4 litri, cu 577 cai putere. În plus, opțiunile sale includ un pachet complet din fibră de carbon pentru exterior și frâne carbon ceramice.

Ne bucurăm să vedem că SL a revenit în gama Mercedes, cu SL 63. La aproape 200.000 de euro cu opțiuni, SL 63 se confruntă cu o concurență serioasă din partea celor ca Porsche și Aston Martin, dar pentru proprietarii ahtiați după. Cei care își doresc însă cu orice preț un Mercedes din Clasa S, nu pot găsi nimic care să întreacă acest automobil.

Mercedes G 63 AMG

Clasa G este pe locul trei al clasamentului nostru, cu actualul G63 AMG. „G-Wagen” va deveni probabil cel mai popular model Mercedes din istoria recentă a mărcii, cu un design ca nimeni altul pe șosea. Faimos pentru forma sa asemănătoare cu o cutie și cu un preț care depășește cu mult bugetul multor șoferi, era și norma să includem G-63 în această listă. Modelul G 63 respectă toate cerințele cumpărătorilor moderni.

G63 AMG este un exemplu fantastic de SUV comercializat aproape exclusiv pentru uz rutier. Dar, în realitate, dacă le-ai provoca, automobilele din Clasa G sunt incredibil de capabile și ca vehicule off-road. Acesta este în mod clar un SUV de lux, ce oferă multe opțiuni precum: un interior integral din piele, ornamente din lemn real, scaune încălzite în față și în spate și iluminare ambientală completă. Pe lângă acestea, mai beneficiezi și de unul dintre puținele vehicule de pasageri cu trei sisteme de blocare și o cutie de viteze adaptată pentru off-road. Te tentează? Atunci pune de acum bani deoparte pentru că se pare că prețul de pornire este de peste 160.000 de euro.