brand

Cele mai bune mașini electrice second hand în 2023

Cele mai bune mașini electrice second hand în 2023

Milioane de cumpărători de mașini se gândesc acum dacă o mașină electrică ar putea fi potrivită pentru ei. Aceste modele sunt la modă - nu produc emisii pe marginea drumului, sunt ultra-silențioase, iar performanțele pot fi incredibil de impresionante. Există din ce în ce mai multe mașini electrice disponibile în aceste zile, dar modelele noi sunt scumpe - așa că de ce să nu luați în considerare cumpărarea unei mașini electrice de ocazie mai ieftine în schimb?

Aici, am adunat selecția noastră a celor mai bune mașini electrice second-hand pentru o modalitate mai accesibilă de a deține un vehicul electric. Avem tendința de a ne gândi la vehiculele electrice ca fiind scumpe, dar cu mai multe opțiuni pe piață decât înainte, mașini precum Nissan Leaf dovedesc că acum este posibil să găsești o mașină electrică second-hand decentă la un preț scăzut.

O mașină electrică folosită ar putea fi o achiziție chiar mai bună decât o mașină de ocazie pe benzină sau diesel, deoarece EV-urile se dovedesc a fi foarte fiabile până în prezent, cu mai puține piese în mișcare și mai puține defecțiuni. De asemenea, tind să parcurgă mai puțini kilometri în același interval de timp, așa că există unele mașini electrice de ocazie care sunt ca noi chiar și la câțiva ani vechime.

O mașină electrică trebuie să lucreze pentru dumneavoastră. Dacă vă puteți încărca acasă și nu aveți tendința de a face multe drumuri pe autostradă, acestea sunt perfecte. Încărcarea la domiciliu poate însemna costuri de funcționare foarte mici, la care nici o mașină pe benzină sau diesel nu poate visa să se apropie și, bineînțeles, există și o mulțime de beneficii pentru mediu.

1. Hyundai Ioniq Electric

Este și o alegere potrivită pentru familie, cu versatilitate în cinci uși și spațiu pentru cinci adulți la limită. Beneficiați, de asemenea, de o mulțime de spațiu de depozitare și de un portbagaj decent de 350 de litri. Și mai bine, cele mai multe exemplare folosite sunt în echiparea Premium, cu dotări luxoase, ceea ce înseamnă că sistemul de climatizare, scaunele încălzite și camera de mers înapoi sunt standard, la fel ca și controlul adaptiv al vitezei de croazieră și frânarea autonomă de urgență. Pe lângă toate acestea, sistemul intuitiv de infotainment cu ecran tactil de opt inci al mărcii dispune de navigație prin satelit, Apple CarPlay și Android Auto.

2. Tesla Model S

Acum puteți achiziționa un Model S timpuriu pentru mai puțin de 30.000 de euro. Poate părea mult, dar chiar și edițiile de bază au o viteză de mașină sport și o autonomie de cel puțin 450 de kilometri. Interiorul este spațios și plin de tehnologie, în plus, există o opțiune cu șapte locuri și aveți acces la rețeaua Supercharger a Tesla.

3. BMW i3

Aspectul avangardist și prețul ridicat au făcut ca i3 să nu pătrundă pe piață așa cum spera BMW. Cu toate acestea, ca mașină de ocazie, i3 are mult sens. În primul rând, este plăcut de condus, nu costă nimic la funcționare și are un interior frumos finisat și plin de tehnologie. În plus, proprietarii de i3 tind să fie entuziaști care își prețuiesc mașinile.

4. Volkswagen e-Golf

Producătorii au adoptat una dintre cele două abordări atunci când și-au prezentat noile EV-uri. Unii au ales să fie radicali - să producă ceva care să arate și să se simtă ca nimic altceva, pentru a vinde tehnologia într-o lumină nouă și interesantă. Iar unele mărci aleg să le ofere cumpărătorilor ceva care pare familiar, pentru a-i liniști pe cumpărători că, deși combustibilul provine de la o priză și nu de la o pompă, acesta se va strecura în viața de zi cu zi. VW a optat pentru cea de-a doua variantă - nu dorește să îndepărteze clienții care nu cunosc încă electrificarea.

Această abordare a funcționat cu brio cu e-Golf. Acesta este un automobil electric care nu-și afișează în mod ostentativ tehnologia cu emisii zero - doar cei mai vigilenți fani VW vor observa reflexiile albastre și aliajele aerodinamice care îl diferențiază de mașinile standard pe benzină și diesel.

5. Nissan Leaf

Nissan Leaf este cel mai bun mod de a intra într-o mașină electrică cu un buget foarte limitat. Poți achiziționa primele modele la un preț foarte mic și te vei alege cu o mașină fiabilă și confortabilă, care te va costa foarte puțin la întreținere.

Autonomia bateriei celei de-a doua generații a lui Leaf ar trebui să se dovedească mai mult decât suficientă pentru naveta zilnică și este excelentă pentru locuitorii orașelor care au acces la un punct de încărcare.

Modelul original Leaf s-a vândut bine și a fost una dintre primele mașini electrice propriu-zise puse în vânzare, iar acum există și un număr bun de modele din a doua generație disponibile pe piața second-hand.

6. Tesla Model 3

În condițiile în care Tesla Model 3 este la vânzare de câțiva ani, un model second-hand vă va costa în jur de 35.000 de euro Poate părea mult la început, dar Model 3 se bazează pe succesul modelului mai premium Model S și totuși vine într-un pachet mai accesibil care încă se simte special alături de mulți dintre rivalii săi noi cu prețuri similare.

Mulțumită actualizărilor continue ale software-ului Tesla, care aduc adesea noi caracteristici, Model 3 ar trebui să se simtă modern și în anii următori. De asemenea, veți putea accesa excelenta rețea Supercharger a Tesla, care oferă modelului 3 timpi de încărcare 0-80% de doar 36 de minute. Cu toate acestea, există o taxă pentru încărcarea lui Model 3, spre deosebire de unele dintre modelele anterioare ale Tesla.

7. Renault Zoe

Renault Zoe este o alegere excelentă dacă aveți un buget restrâns, deoarece este ușor să găsiți mașini pentru mai puțin de 10.000 de euro. Zoe este un supermini cu o autonomie de aproximativ 160 de kilometri în varianta de bază, ceea ce este bun pentru navetiștii care locuiesc într-un oraș sau localitate și care pot încărca acasă sau la serviciu.

Aspectul funky și interiorul elegant al lui Zoe înseamnă că există multe lucruri care să vă placă la el, iar performanțele energice la viteze mici injectează puțină distracție într-o navetă altfel monotonă. Este fiabilă și confortabilă, așa că este o achiziție bună la mâna a doua, în partea inferioară a pieței.

8. Kia e-Niro

Kia e-Niro este una dintre cele mai bune mașini electrice de pe piață, iar acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când se cumpără la mâna a doua. Garanția de șapte ani oferită de Kia va mai avea încă destul timp la toate versiunile folosite, deoarece mașina nu este foarte veche - nu că fiabilitatea ar trebui să fie o problemă.

O autonomie de aproximativ 500 de kilometri este foarte impresionantă pentru e-Niro, iar acest lucru se obține prin faptul că este foarte eficientă. Am constatat că e-Niro este unul dintre cele mai eficiente EV-uri din zonă, utilizând foarte bine modesta sa baterie de 64 kWh. Chiar și pe autostradă, unde majoritatea EV-urilor au tendința de a consuma foarte mult, consumul este redus.