brand

Test drive Skoda Kamiq 2023 - Un SUV Compact cu stil mare

Test drive Skoda Kamiq 2023 - Un SUV Compact cu stil mare

Skoda isi extinde oferta de SUV-uri cu modelul Kamiq. Desi la prima vedere pare o masina compacta, Kamiq vine cu un stil si o marime impresionante.

Primul lucru care atrage atentia la Kamiq este aspectul sau robust. Cu o lungime de 4,24 metri, Kamiq este cu 10 cm mai lung decat Seat Arona si cu 13 cm mai lung decat VW T-Cross, cele doua masini cu care este tehnic inrudit (toate trei avand aceeasi platforma tehnica, numita MQB A0). De fapt, Kamiq chiar depaseste discret si modelul VW T-Roc.

In ciuda dimensiunilor sale exterioare relativ compacte, Kamiq ofera un interior surprinzator de spatios. Pasagerii inalti, de aproximativ 1,80 m, vor gasi suficient spatiu pentru a se simti confortabil, atat pe locurile din fata, cat si pe cele din spate. Deschiderea larga a usilor faciliteaza accesul la bord, iar inaltimea relativ mare a caroseriei face ca urcarea in masina sa fie mai usoara decat la modelul Skoda Scala.

Planșa de bord a fost simplificată, la fel ca și comenzile de pe volan, ceea ce facilitează folosirea acestora. Calitatea materialelor este medie, cu plastic prietenos în partea superioară și ceva mai tare și neprietenos în partea inferioară. Cu toate acestea, plasticul moale există și pe panourile portierelor față, ceea ce crește confortul.

Spatiile de depozitare sunt numeroase si generoase. Atat la nivelul portierelor, cat si la nivelul consolei centrale si al cotierei, exista spatiu suficient pentru diverse obiecte. Chiar si in buzunarele usilor fata pot fi depozitate sticle de 1,5 litri.

Portbagajul are o capacitate utila considerabila: 400 de litri. Dupa rabatarea spatarului, spatiul pentru bagaje ajunge la aproape 1.400 de litri, cu 100 de litri mai mult decat ofera Arona sau T-Cross.

Kamiq este disponibil cu un motor pe benzina de 1,0 TSI, cuplat cu o cutie de viteze automata DSG. Acesta dezvolta o putere de 115 CP si un cuplu maxim de 200 Nm. Acest motor face fata mai mult decat onorabil unei utilizari normale a masinii. De asemenea, Kamiq este prevazut cu directie electromecanica standard, care faciliteaza manevrarea masinii in oras.

Skoda Kamiq a obtinut un scor impresionant la testele de siguranta EuroNCAP, primind 5 stele. A primit un scor de 96% pentru protectia pasagerilor adulti, 85% pentru protectia copiilor si 80% pentru protectia pietonilor. Acest ultim scor este unul neobisnuit de mare, ceea ce face din Kamiq unul dintre cele mai sigure SUV-uri ale momentului, in segmentul sau.

Skoda Kamiq este masina care convinge prin valorile sale interioare. Desi nu este prima realizare a grupului VW pe tema SUV-urilor mici, argumentele sale vor fi cu siguranta remarcate cu usurinta.

Pretul de pornire al noului Kamiq este de 18.286 de euro, ceea ce il face accesibil pentru multe buzunare. Cu toate acestea, pretul poate creste considerabil daca optati pentru versiuni de top sau adaugati optiuni suplimentare.

Desi este un vehicul compact, Skoda Kamiq ofera multe dintre caracteristicile si optiunile unui SUV de dimensiuni complete. Cu un interior spatios, un portbagaj generos si o gama de motorizari eficiente, Kamiq este o alegere excelenta pentru cei care cauta un SUV versatil si accesibil.