brand

Primele imagini cu Skoda Scala 2024 și Kamiq 2024 au fost prezentate înainte de debutul dublu de la 1 august

Primele imagini cu Skoda Scala 2024 și Kamiq 2024 au fost prezentate înainte de debutul dublu de la 1 august

Existând din 2019, Scala și Kamiq ar trebui să primească o actualizare la jumătatea ciclului. Skoda va dezvălui hatchback-ul și crossover-ul ușor revizuite peste două săptămâni, găzduind o dublă premieră pe 1 august. Între timp, mai multe teasere ne dau o idee despre ce ne putem aștepta de la mașinile facelift. Ambele vor primi faruri mai subțiri cu un nou aspect, bare de protecție redesenate, design proaspăt al jantelor și cel mai nou font corporativ pentru inscripția de pe hayon.

Nu ne așteptăm la schimbări majore la interior, unde Skoda Skoda Skoda va face probabil schimbări subtile pentru a face ecoul celui mai recent supermini Fabia. Poate că vom avea parte de o avanpremieră a habitaclului revizuit până la premiera mondială de la începutul lunii viitoare. Sub capotă, așteptați-vă la cunoscutele motoare 1.0 TSI cu trei cilindri și 1.5 TSI cu patru cilindri, cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte sau la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Va fi interesant de văzut dacă TDI va rămâne în gamă, având în vedere că producătorii auto care activează pe piețele din Uniunea Europeană se îndepărtează de mașinile mici cu motoare diesel.

Kamiq a fost a doua cea mai bine vândută mașină Skoda (după Octavia) în 2022, timp în care au fost livrate clienților 96.300 de unități. Totuși, această cifră ia în considerare și Kamiq-ul ușor diferit, fabricat și vândut în China de către societatea mixtă locală SAIC-VW. În ceea ce privește Scala, hatch-ul cu cinci uși a fost mult mai puțin popular, constructorul ceh vânzând 39.500 de exemplare ale rivalului intern al lui Volkswagen Golf.

Primele imagini cu Skoda Scala 2024 și Kamiq 2024 au fost prezentate înainte de debutul dublu de la 1 august

Skoda s-a menținut ocupată pe parcursul anului 2023, oferindu-i SUV-ului electric Enyaq o versiune Laurin & Klement cu autonomie maximă și prezentând nu mai puțin de șase EV-uri, toate urmând să ajungă pe piață până în 2026. Între timp, noua generație Kodiaq și Superb vor fi prezentate în cadrul unor evenimente separate în această toamnă. În 2024, Octavia va suferi un facelift, în timp ce lansarea unei noi Fabia Combi a fost abandonată din cauza reglementărilor mai stricte privind emisiile.

Pentru a-și spori expunerea globală, marca Mladá Boleslav intră pe piața vietnameză prin colaborarea cu Thanh Cong Motor Vietnam (TC Motor). În prima fază, mașinile sunt importate din Europa, dar începând de anul viitor, asamblarea locală a hatch-ului Slavia și a crossover-ului Kushaq va începe la fabrica din provincia Quảng Ninh, prin utilizarea de kituri complet demontate (CKD).