brand

Skoda Scala 2024 și Skoda Kamiq 2024 debutează fără motorizare diesel

Skoda Scala 2024 și Skoda Kamiq 2024 debutează fără motorizare diesel

Skoda face o actualizare la jumătatea ciclului de viață a modelelor Scala și Kamiq, aducând un sortiment de modificări la interior și exterior. Călătorind pe platforma MQB A0 a Grupului VW, hatchback-ul și crossover-ul beneficiază de faruri redesenate cu tehnologie matrix LED opțională. De asemenea, marca cehă a modificat grilele și luminile spate, modelul cu înălțime mare având acum reflectoare în formă de L. În cazul hatch-ului, există șorțuri mai sportive, preluând modelul conceptului Vision RS.

Constructorul auto din Mladá Boleslav împrospătează și catalogul de jante cu noi modele, unele dintre acestea fiind acum prevăzute cu inserții aerodinamice. Aceste jante au dimensiuni de până la 18 inci și au accente argintii sau negre. Optați pentru Scala și puteți alege dintre nouă culori exterioare, inclusiv o culoare exclusivistă Steel Grey. Geamul spate extins opțional al hatchback-ului, cu geam negru, rămâne disponibil. Luați Kamiq și veți beneficia de nouă vopsele, inclusiv Phoenix Orange, plus un finisaj în două tonuri cu montanții A, capacele oglinzilor laterale și plafonul negre.

Pășind la interior, mașinile echipate cu climatizare automată au un panou revizuit, descris ca fiind mai intuitiv decât înainte. Skoda folosește mai multe materiale reciclate pentru tapițerie, covorașe și podele, în timp ce pentru cardurile ușilor și o secțiune a plafonului se folosesc materiale regenerabile precum cânepa și kenaf. Modelele Monte Carlo, care reprezintă vârful de gamă, primesc standard iluminare ambientală LED reglabilă, alături de câteva detalii sportive, cum ar fi tetierele integrate pentru scaunele din față, care oferă un suport lateral mai mare.

Sub capotă, veți găsi doar motoare TSI evo2, deoarece nu există propulsoare TDI. Da, Scala și Kamiq 2024 nu vor fi disponibile cu motoare diesel. Acest lucru nu este prea surprinzător, deoarece constructorii auto renunță treptat la motoarele cu motorină de pe mașinile lor mici, având în vedere reglementările mai stricte privind emisiile din Uniunea Europeană.

În consecință, duo-ul va fi disponibil cu un motor 1.0 TSI cu trei cilindri care livrează 95 CP (75 kW) prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci trepte sau o variantă mai puternică, cu 115 CP (85 kW), cuplată la o cutie manuală cu șase trepte sau la o transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG cu șapte trepte. Treceți la varianta cu patru cilindri 1.5 TSI cu 150 CP (110 kW) și are și ea aceleași opțiuni de transmisie M6 și DSG7. Motorul mai mare beneficiază, de asemenea, de tehnologia de dezactivare a cilindrilor pentru a economisi combustibil prin oprirea a doi dintre cilindri atunci când puterea lor nu este necesară.

Skoda Scala 2024 și Skoda Kamiq 2024 debutează fără motorizare diesel

Pentru Scala, Skoda a proiectat o suspensie pentru drum accidentat care mărește garda la sol cu 15 milimetri (0,6 inch). Ambele mașini pot fi comandate cu o suspensie mai sportivă care aduce hatchback-ul mai aproape de șosea cu 15 mm (0,6 inch), în timp ce crossover-ul Kamiq este coborât cu 10 mm (0,4 inch).

În mod standard, vehiculele au acum un ecran de opt inci pentru șofer, dar puteți trece la o configurație de 10,25 inci. Pe versiunile mai mici, Skoda instalează un ecran tactil de 8,25 inch cu două butoane rotative, sau puteți obține un sistem de infotainment mai mare, de 9,2 inch. Două porturi USB-C de 15 wați sunt standard, iar tu poți adăuga un port suplimentar montat în oglinda interioară pentru a conecta o cameră de bord.

Odată cu faceliftul, Scala și Kamiq capătă funcții Simply Clever suplimentare împrumutate de la alte modele, cum ar fi buzunarele pentru smartphone pe spătarul scaunelor din față și o cutie detașabilă pe cocoașa tunelului central.

În ceea ce privește siguranța, sunt disponibile până la nouă airbaguri. Există, de asemenea, Crew Protect, care închide automat toate geamurile și strânge centurile de siguranță din față dacă detectează o coliziune iminentă.

Skoda actualizează structura de echipare oferind gradele Essence, Selection și Monte Carlo, completate de șase variante de design, câteva pachete de echipamente și câteva opțiuni individuale.