brand

Test drive BMW X5 2024: Un SUV de lux cu performanțe și tehnologie îmbunătățite

Test drive BMW X5 2024: Un SUV de lux cu performanțe și tehnologie îmbunătățite

Cu o lansare în 2023, noul BMW X5 2024 se pregătește să cucerească piața SUV-urilor de lux, datorită designului său atractiv, performanțelor puternice și funcțiilor tehnologice avansate. Acest articol oferă o analiză detaliată a caracteristicilor și experienței de conducere ale acestui model remarcabil.

Comparativ cu versiunea anterioară, noul BMW X5 2024 vine cu o serie de modificări de design care îi conferă o prezență și mai impunătoare pe șosea. Începând cu partea frontală, farurile subțiri și semnătura luminoasă spate actualizată conferă mașinii un aspect modern și elegant.

Grila redesenată și noua bară de protecție frontală accentuează caracterul robust al lui X5. De asemenea, prizele de aer au fost modificate, iar modelele M Sport au primit un aspect mai agresiv, cu vopsea neagră lucioasă pe bara de protecție inferioară și grile de rinichi negre, cu inserții personalizate.

În interior, noul BMW X5 2024 surprinde prin calitatea materialelor și atenția la detalii. Șoferii se vor bucura de o poziție înaltă de conducere, cu o vizibilitate excelentă a drumului. Scaunele electrice ajustabile, cu funcție de memorie, asigură un nivel ridicat de confort și ergonomie.

Datorită sistemului de infotainment iDrive de ultimă generație, pasagerii se pot bucura de divertisment de înaltă calitate și navigație intuitivă. Ecranul curbat, format dintr-un ecran tactil de 12,3 inci și un ecran de 14,9 inci pentru șofer, oferă un design modern și funcțional.

BMW X5 2024 oferă spațiu generos pentru cinci sau chiar șapte persoane, în funcție de opțiunile alese. Cu toate acestea, este de menționat că obținerea a șapte locuri este o opțiune suplimentară în ceea ce privește costul.

Al doilea rând de scaune este foarte spațios, oferind suficient loc pentru trei persoane să călătorească în confort. În plus, sistemul ISOFIX pentru scaunele pentru copii este ușor accesibil, iar ușile larg deschise facilitează instalarea scaunelor voluminoase.

Noul BMW X5 2024 vine cu o gamă variată de motorizări, incluzând motoare pe benzină, diesel și hibride plug-in. Unul dintre motoarele de bază este un motor diesel hibridizat de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 294 CP și un cuplu de 670 Nm. O altă opțiune diesel va fi adăugată în vara anului 2023.

Pentru cei interesați de performanță, modelul xDrive40i oferă un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie twin-turbo, producând 375 CP și 540 Nm de cuplu. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și atinge o viteză maximă de 155 km/h.

Dacă sunteți în căutarea unei versiuni mai puternice, M60i oferă un motor V8 biturbo de 4,4 litri, cu propulsie mild-hybrid, care dezvoltă 523 CP și 750 Nm de cuplu, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde.

În ceea ce privește consumul de carburant, noul BMW X5 2024 reușește să impresioneze prin eficiența sa. Modelul diesel de bază promite un consum de 6,8 l/100 km, în timp ce versiunea pe benzină xDrive40i oferă o economie între 12 l/100km și 14 l/100km.

Sistemul de infotainment iDrive de ultimă generație oferă o experiență de utilizare intuitivă și plăcută. Compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, sistemul permite conectarea smartphone-ului pentru a accesa aplicații și funcții preferate.

BMW X5 2024 vine cu o serie de funcții de siguranță avansate, incluzând frânare automată de urgență, asistență activă la menținerea benzii, monitorizare a punctelor moarte, faruri adaptive și asistență la parcare. Acestea contribuie la protejarea pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Prețul de bază pentru noul BMW X5 2024 începe de la 68.544 euro cu TVA inclus. Versiunea M Sport poate fi achiziționată de la 69.730 euro, în timp ce modelul M60i are un preț de la 87.210 euro.

Închiriere BMW X5 2024 prin Bavaria Mobility(BMW Rent)

Dacă doriți să experimentați performanța și luxul noului BMW X5 2024 fără a achiziționa unul, Bavaria Mobility sau BMW Rent vă oferă posibilitatea de a închiria acest model remarcabil. Astfel, puteți beneficia de o experiență de conducere de neegalat, cu toate avantajele și funcțiile oferite de acest SUV de lux.

Noul BMW X5 2024 reprezintă un pas înainte în domeniul SUV-urilor de lux, oferind un design atractiv, performanțe puternice și o gamă largă de funcții tehnologice avansate. Cu o experiență de conducere de top, acest model se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV de înaltă calitate, confortabil și performant.