brand

Xiaomi intră în industria auto cu SU7: primul sedan electric al brandului

Xiaomi intră în industria auto cu SU7: primul sedan electric al brandului

Firma chineză Xiaomi, cunoscută în principal pentru smartphone-urile și trotinetele electrice pe care le produce, și-a extins domeniul de activitate și a intrat în industria auto. Prin intermediul unei licențe de vânzare publică depusă în China, Xiaomi a dezvăluit primul său autoturism destinat pasagerilor, un sedan electric numit SU7.

Site-ul Cars News China a reușit să localizeze fișierul pe site-ul Ministerului Industriei și Tehnologiei Informațiilor (MIIT), care publică lunar o listă de vehicule care trec prin procesul de omologare din China. Datele sunt disponibile publicului și includ detalii precum fotografii, specificații, niveluri de echipare și multe altele.

SU7 ne aduce aminte foarte mult de Genesis G70 privit din față, în special datorită farurilor divizate orizontal. Forma fastback cu patru uși emană vibrații ale modelului Porsche Taycan, la fel ca spoilerul activ disponibil în spate. Cu un ampatament de puțin peste 3 metri și o lungime totală de 5 metri, SU7 este puțin mai lung decât un Taycan.

Fișierul dezvăluie și alte informații interesante, inclusiv roți de 19 inch și disponibile de 20 inch, precum și un sistem LIDAR disponibil montat în partea de sus a parbrizului.

Există două opțiuni de propulsie, potrivit Cars News China: o versiune de bază cu tracțiune spate care oferă 295 de cai putere, și o versiune mai puternică cu tracțiune integrală care oferă 663 de cai putere. Viteza maximă este limitată la 210 km/h pentru modelul de bază, și la 264 km/h pentru versiunea mai puternică.

SU7 va fi produs în colaborare cu Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd (BAIC), potrivit Cars News China, producția urmând să înceapă în decembrie. Este interesant de menționat că aceeași companie este contractată de Mercedes-Benz pentru a construi mașinile sale în China, în cadrul joint-venture-ului Beijing-Benz înființat în 2005.

Spre deosebire de majoritatea mașinilor proiectate în China, nu ne așteptăm ca Xiaomi SU7 să fie vândut în America de Nord. În acest caz, considerăm că e păcat, pentru că am avea nevoie de mai multe mașini electrice sportive și cool care să arate altfel decât forme de pește fără suflet.

Xiaomi face un pas important în lumea auto, extinzându-și portofoliul de produse cu un sedan electric impresionant. SU7 aduce un suflu nou în industria auto, combinând designul atrăgător cu performanțele remarcabile. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va fi primit noul model pe piață și dacă Xiaomi va reuși să se impună într-o industrie atât de competitivă.