brand

Volkswagen Golf electric ar putea înlocui ID.3

Volkswagen Golf electric ar putea înlocui ID.3

Volkswagen, un brand renumit în lumea automobilelor, ar putea face un viraj complet în câțiva ani. După ce e-Golf a fost înlocuit de ID.3, se pare că oficialii de la Wolfsburg planifică o schimbare majoră la finalul acestui deceniu. Un oficial al companiei a indicat puternic că ID.3 ar putea fi înlocuit după o singură generație pentru a face loc revenirii lui Golf Electric.

Noua generație Golf a fost deja confirmată ca fiind un vehicul pur electric și va fi construită în Wolfsburg pe viitoarea platformă Scalable Systems a grupului VW. Revista Top Gear l-a întrebat pe Kai Grünitz, șeful dezvoltării tehnice de la companie, despre soarta ID.3 atunci când noul Golf va ajunge pe piață.

"Nu există suficient spațiu pentru a avea două sau trei modele diferite care să se potrivească aceluiași client. Am început să lucrăm la un Golf complet electric. Avem idei concrete despre cum va arăta, dar vom vedea cum se dezvoltă piața."

Cu toate acestea, chiar dacă ID.3 ar putea fi retras, revenirea lui Golf Electric nu va semnala imediat sfârșitul pentru ID.3. Grünitz a menționat că va exista o suprapunere între cele două modele, indicând că pentru o perioadă nedefinită de timp, VW va vinde ambele vehicule electrice.

Între timp, recent introdusul Golf Mk8.5 marchează sfârșitul liniei pentru hatchback-ul compact în era combustibililor interni. Grünitz a confirmat că restilizarea servește ca ultimul strigăt pentru modelul cu motor pe benzină, care își sărbătorește cea de-a 50-a aniversare în 2024. Succesorul pur electric va păstra numele de Golf, deoarece "este inima brandului", cu peste 37 de milioane de unități produse din 1974. Golf este cea mai bine vândută mașină din toate timpurile în Europa.

Nu doar numele "Golf" va persista în era electrică, ci și alte denumiri semnificative pentru VW. Producătorul german de automobile a afirmat deja că sufixele "GTI" și "R" vor rămâne, chiar și după ce era motoarelor pe benzină se va încheia. VW plănuiește să înceteze producția de mașini cu motoare cu combustie în Europa în 2033.

Nu va trebui să așteptăm revenirea lui Golf Electric pentru a vedea un hatchback de la VW fără motor pe benzină. Mai târziu în acest an, se așteaptă ca mult-promisul ID.3 GTX să fie lansat.

În timp ce noul Golf este probabil să înlocuiască ID.3, supermini Polo va fi în cele din urmă înlocuit de ID.2. Sperăm că VW intenționează să ofere tratamentul GTI și pentru hatchback-ul subcompact pentru a onora moștenirea predecesorului său pe benzină. Nu trebuie să uităm că compania lucrează și la un ID.1 mai mic, care ideal va produce o variantă GTI pentru a prelua locul micuțului up! GTI.

Deși Golf Electric este în curs de dezvoltare, trebuie să așteptăm și să vedem cum se vor dezvolta lucrurile cu ID.3 și cum va influența acest lucru viitorul VW.