brand

Este Volkswagen ID.3 GTX mașina electrică de performanță pe care o așteptam?

Este Volkswagen ID.3 GTX mașina electrică de performanță pe care o așteptam?

Volkswagen a anunțat lansarea versiunii GTX pentru modelul ID.3, o mașină electrică compactă care promite o performanță de top. Până acum, ID.3 a fost cunoscut pentru caracteristicile sale mainstream, dar GTX schimbă cu totul această perspectivă, aducând o serie de îmbunătățiri tehnice care o apropie de mașinile sport de performanță.

Pachetul GTX pentru Volkswagen ID.3 este construit în jurul unui motor nou montat pe puntea spate, care transmite puterea exclusiv roților din spate. Versiunea de top GTX Performance impresionează cu o putere de 321 CP, în timp ce varianta de bază GTX are o putere de 286 CP. Diferența dintre cele două modele se regăsește în puterea motorului, restul caracteristicilor tehnice fiind aceleași.

Comparativ cu celelalte versiuni ID.3 oferite până acum, GTX Performance are o putere cu 121 CP mai mare. Dar ceea ce impresionează cel mai mult este cuplul motorului, de 565 Nm, cu 255 Nm mai mult decât oricare alt ID.3 produs până acum.

În versiunea GTX Performance, motorul mai puternic este alimentat de o baterie cu o capacitate de 79 kWh, față de 77 kWh în cazul modelului ID.3 de top anterior. Aceasta oferă o autonomie mai mare, de 600 de kilometri, și performanțe remarcabile. Mașina atinge 100 km/h în doar 5,6 secunde, la fel ca un Golf GTI Clubsport. De asemenea, viteza maximă a fost mărită la 200 km/h.

Comparativ cu alte mașini electrice de performanță de pe piață, cum ar fi Volvo EX30 cu 400 CP sau MG4 cu 440 CP, ID.3 GTX poate părea mai puțin impresionantă. Cu toate acestea, puterea și performanța nu fac automat o mașină de performanță, iar Volkswagen își propune ca GTX să se remarce în acest domeniu.

GTX se remarcă și prin designul său. Fața mașinii a fost redesenată, cu o priză de aer mai mare în partea frontală și lumini LED în formă de boomerang. Partea din spate a mașinii GTX Performance are un difuzor cu finisaj negru lucios, în acord cu cadranele oglinzilor și cadrul ferestrelor. De asemenea, mașina este echipată cu jante noi de 20 de inch și anvelope mai late.

Este Volkswagen ID.3 GTX mașina electrică de performanță pe care o așteptam?

Interiorul mașinii ID.3 GTX oferă un mediu confortabil și tehnologie avansată. Scaunele față sunt reglabile electric și oferă suport optim pentru șofer și pasager. Acestea sunt tapițate într-un material special, cu cusături roșii, care se regăsesc și pe tabloul de bord și pe panourile ușilor. Toate versiunile ID.3 vor fi echipate cu un sistem de infotainment de 12,9 inch și un levier de selectare a modului de condus pe coloana de direcție.

Volkswagen ID.3 GTX este un pas important în dezvoltarea mașinilor electrice de performanță. Cu o putere impresionantă, o autonomie extinsă și un design atrăgător, GTX demonstrează angajamentul Volkswagen de a oferi mașini electrice care să concureze cu modelele convenționale. Cu siguranță, acesta este doar începutul unei noi ere pentru mașinile electrice, iar Volkswagen este unul dintre liderii acestui segment în creștere rapidă.

În concluzie, Volkswagen ID.3 GTX este o mașină electrică de performanță care promite să revoluționeze piața mașinilor electrice compacte. Cu o putere impresionantă, o autonomie extinsă și un design atrăgător, acest model demonstrează că mașinile electrice pot fi la fel de performante ca cele cu motor termic. Cu siguranță, ID.3 GTX va fi o alegere populară printre pasionații de mașini și va contribui la accelerarea tranziției către mobilitatea electrică.