brand

Land Rover anunță că urmatoarele versiuni de Velar, Evoque și Discovery Sport vor fi electrice

Land Rover anunță că urmatoarele versiuni de Velar, Evoque și Discovery Sport vor fi electrice

JLR (Jaguar Land Rover) a anunțat că va accelera misiunea sa de a realiza o industrie auto cu emisii zero, renunțând la planurile sale de a construi motoare cu combustie pentru viitoarele sale modele Evoque, Velar și Discovery Sport.

Jaguar Land Rover (JLR) a ales să investească 15 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani pentru a restructura uzina Halewood din Merseyside, pentru a fi capabilă să se ocupe de arhitectura modulară electrică (EMA). Inițial, platforma a fost proiectată pentru a fi utilizată pentru vehicule hibride, însă JLR a decis să o schimbe pentru un sistem de propulsie complet electric, datorită tendinței în creștere pe anumite piețe. Se anticipează că această platformă va fi utilizată pentru trei sau patru modele, angajând astfel câteva dintre viitoarele SUV-uri mici de la JLR - cum ar fi Evoque și Discovery Sport - la propulsie electrică.

Producătorul nu a precizat niciunul dintre vehiculele care vor fi bazate pe EMA, însă a declarat că primul "SUV de lux modern de dimensiuni medii" va fi pe linia de producție până în 2025 și va proveni din familia Range Rover. Acest lucru elimină opțiunea ca mașina să fie un înlocuitor al actualului Discovery Sport, deoarece acest vehicul nu face parte din gama Range Rover.

Se înțelege că primul Range Rover sprijinit de EMA va fi probabil viitorul Velar. Acesta va avea la bază Evoque. Este probabil ca un succesor cu emisii zero al mașinii mai mici să iasă din Halewood până în 2026.

În această toamnă, JLR a deschis precomenzile pentru o versiune complet electrică a modelului Range Rover. Deocamdată, nu au fost făcute publice specificațiile tehnice, deși primele livrări ale mașinii sunt anticipate să aibă loc până la sfârșitul anului 2024.