brand

Seria de producție a lui Lamborghini Urus cu motor pur V8 este deja epuizată

Seria de producție a lui Lamborghini Urus cu motor pur V8 este deja epuizată

Lamborghini Urus, așa cum îl cunoaștem, nu mai există în mod oficial. Ei bine, într-un fel. Directorul general al companiei, Stephan Winkelmann, a declarat pentru ziarul german Welt că seria de producție a super SUV-ului pentru modelul pur V8 a fost deja epuizată. Ceea ce înseamnă că actualul model - care a fost faceliftuit chiar anul trecut cu aromele S și Performante - nu mai poate fi comandat. Va trebui să așteptați modelul hibrid plug-in care va sosi spre sfârșitul anului 2024 pentru a plasa o comandă.

În ceea ce privește ce motor va propulsa Urus-ul electrificat, este prea devreme pentru a spune. Cu toate acestea, Grupul Volkswagen are o configurație hibridă plug-in V8 disponibilă pe Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, cu o putere combinată de 670 de cai putere și un cuplu motor de 663 de lire-picioare (900 Newton-metri). Logica ne spune că un echivalent Lamborghini ar trebui să aibă o putere și mai mare pentru a fi demn de insigna de taur furios și de prima care vine cu ea.

Șeful de la Sant'Agata Bolognese a spus același lucru despre faptul că Huracan este epuizat. Cu toate acestea, știam deja acest lucru din comunicatul de presă al Lamborghini referitor la rezultatele vânzărilor sale din primul trimestru al anului 2023. Mașina V10 cu aspirație naturală va fi scoasă din uz anul viitor pentru a face loc unui nou supercar hibrid plug-in care probabil va folosi un motor pe benzină turbo, redus la dimensiuni. De data aceasta, bebelușul Lambo nu va avea un R8 echivalent, deoarece cei de la Four Rings vor scoate din priză supercarul cu motor central. Din fericire, Lambo este suficient de profitabil pentru a merge pe cont propriu.

Urus PHEV și înlocuitorul lui Huracan se vor alătura lui Revuelto, care, din fericire, a păstrat în viață V12-ul, dar cu o variantă electrificată. Stephan Winkelmann a declarat pentru Welt că Revuelto se dovedește deja a fi un succes comercial uriaș, atât de mult încât estimează că nava amiral va fi epuizată până la sfârșitul anului 2025.

În ceea ce privește momentul în care vom vedea primul Lamborghini fără motor cu combustie, acesta va fi prezentat în jurul anului 2028, sub forma unui grand tourer 2+2. Apropo de vehicule electrice, a doua generație Urus a fost deja confirmată ca fiind pur electrică și va fi lansată în 2029.