brand

Tesla Model S are cea mai rapidă depreciere dintre masinile electrice pe o perioada pe 5 ani

Tesla Model S are cea mai rapidă depreciere dintre masinile electrice pe o perioada pe 5 ani

Când vine vorba de deprecierea autoturismelor pe o perioadă de 5 ani, Tesla prezintă atât cel mai mare, cât și cel mai mic indice. Modelul S se situează pe primul loc în ceea ce privește deprecierea, în timp ce Modelul 3 este cel care își menține cel mai bine valoarea. Potrivit unui studiu realizat de iSeeCars, autoturismele electrice se situează pe ultimul loc în ceea ce privește menținerea valorii, în timp ce hibridele și camionetele se situează pe primele locuri.

Studiul realizat de iSeeCars afirmă:

Autoturismele electrice sunt segmentul cu cea mai slabă performanță în ceea ce privește menținerea valorii, pierzând 49.1% în cinci ani. Camionetele și hibridele mențin cea mai mare valoare, pierzând doar 35% și respectiv 37%.

În 2019, autoturismele electrice pierdeau în medie 67.1% din valoarea lor după 5 ani. Acum, acest număr s-a îmbunătățit semnificativ cu 18% și se situează la 49.1%.

Există o diferență considerabilă între autoturismele electrice cu 49.1% și hibridele cu 37%, diferență care poate fi explicată parțial prin creditul fiscal federal oferit pentru autoturismele electrice. Karl Brauer, analist executiv la iSeeCars, explică ce se întâmplă:

Incentivele care reduc efectiv prețul unui EV înainte de a fi cumpărat și preocupările legate de costurile de înlocuire a bateriilor fac ca autoturismele electrice să sufere o depreciere mai mare decât autoturismele pe benzină echivalente. Acest model va continua până când autoturismele electrice nu vor mai necesita stimulente puternice pentru a fi vândute și consumatorii vor avea încredere în costurile pe termen lung de proprietate.

Dacă ne uităm la autoturismele electrice individuale, există o variație mare și în ceea ce privește procentele de depreciere pe 5 ani. Tesla Model 3 își menține cel mai bine valoarea, în timp ce Modelul S este cel care pierde cel mai mult.

Un punct de reținut important aici este că pentru cumpărătorii interesați de achiziționarea unui EV second hand, nivelul ridicat de depreciere înseamnă că există unele oferte foarte bune. De asemenea, trebuie să menționăm că dacă intenționați să cumpărați un EV nou, trebuie să fiți pregătiți să își piardă o bună parte din valoare în următorii 5 ani. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să vă descurajeze de la achiziționarea EV-ului visurilor voastre. Este doar ceva de care să țineți cont.