brand

Mașina care vine în Europa să concureze cu Tesla Model 3

Mașina care vine în Europa să concureze cu Tesla Model 3

Tesla Model 3 a avut un succes răsunător, fiind cel mai cumpărat model electric chiar și din Europa. Deși producătorii consacrați ca BMW, Audi sau VW au dezvoltat în propriul portofoliu și modele electrice, se pare că varianta de la Tesla rămâne cea preferată de mulți șoferi care își doresc un autoturism cu 0 emisii.

Și pe bună dreptate Tesla Model 3 este o variantă de success: nu numai că are emisii 0 dar are și are un design ce aduce spre un sportcar care este și bine echipat cu tehnologie.

Se pare însă că va avea parte de un competitor destul de puternic: BYD Seal vine în Europa să concureze cu Tesla Model 3 chiar la finalul acestui an.

BYD Seal vine din China și este produs pe platforma proprie a companiei BYD.

Modelul are 4,8 metri lungime, 1,8 metri lățime și 1,4 metri înălțime, fiind doar cu câți cm mai mare decât Tesla Model 3. În ceea ce privește ampatamentul, BYD Seal are 2,92 m, cu 45 mm mai mult decât modelul din America.

În interior, BYD a instalat două ecrane - unul de 10,25" pentru grupul de instrumente (un lucru pe care Modelul 3 nu îl are) și un ecran tactil de 15,6" pentru sistemul de infotainment. Această configurație pare să fie împrumutată de la alte modele BYD. De asemenea, la prima vedere se pare că modelul este prevăzut și cu un spațiu decent în interior, inclusiv pe locurile din spate.

Modelul este disponibil cu două variante de baterii: 61,4 kWh în versiunea de bază și 82,5 kWh pentru vârful gamei.

Prima versiune dezvoltă până la 204 CP, ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde și are anunțată o autonomie de 550 km.

Bateria de 82,5 kWh dezvoltă 310 CP și are o autonomie de 700 km.

Primele țări din Europa în care se va lansa BYD Seal până la sfârșitul acestui an sunt Germania și Suedia.

În China, prețul versiunii de bază este de 32.210 euro.