brand

Tesla va construi o mașină de 25.000 de euro la fabrica din Germania

Tesla va construi o mașină de 25.000 de euro la fabrica din Germania

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a dezvăluit planurile companiei de a construi o mașină electrică la un preț de 25.000 de euro la fabrica sa din apropiere de Berlin, conform unei surse familiare cu situația.

Potrivit sursei, care a preferat să rămână anonimă, nu s-a menționat când va începe producția acestui model. Tesla a refuzat să comenteze.

Musk a vizitat fabrica din Gruenheide, lângă Berlin, vineri, după ce a participat la un summit de inteligență artificială în Anglia. În cadrul aceleiași întâlniri, Musk a informat personalul despre planurile de a construi vehiculul de 25.000 de euro în această fabrică.

Compania intenționează să dubleze capacitatea fabricii germane la 1 milion de vehicule pe an, dar nu a oferit un update privind câte mașini produce acolo de la anunțul din martie, când a spus că a produs 5.000 de vehicule într-o săptămână - echivalentul a aproximativ 250.000 anual.

Astfel, Tesla își consolidează poziția pe piața auto europeană, într-un context în care cererea pentru vehicule electrice este în creștere.

Deși economia slabă a afectat cererea pentru vehicule electrice, Tesla și alți producători au redus prețurile în ultimele luni pentru a stimula vânzările. Prețul ridicat al vehiculelor electrice - agravat de ratele ridicate de dobândă - este unul dintre factorii care împiedică adoptarea tehnologiei în Europa și SUA, arată sondajele de opinie.

În prima jumătate a anului 2023, prețul mediu de vânzare cu amănuntul al unui vehicul electric în Europa a fost de peste 65.000 de euro, comparativ cu puțin peste 31.000 de euro în China, potrivit firmei de cercetare auto JATO Dynamics.

Separat, conducerea Tesla din Germania a informat săptămâna trecută 11.000 de angajați că vor primi o majorare salarială de 4% începând cu luna noiembrie. Compania va oferi, de asemenea, un bonus de 1.500 de euro în decembrie pentru a compensa inflația și va majora salariile anuale cu 2.500 de euro suplimentari pentru muncitorii germani începând cu luna februarie.

În octombrie, Tesla a declarat că va informa personalul despre nivelul creșterii salariale în această lună, adăugând că anul trecut a majorat salariile cu 6%.

Tesla își consolidează poziția în Europa printr-un nou plan de producție și o strategie de prețuri accesibile. Cu toate acestea, provocările persistă, dat fiind complexitatea tehnologică și cerințele pieței. Cu toate acestea, Tesla rămâne un jucător important în industria auto, datorită inovațiilor sale și angajamentului de a face vehiculele electrice accesibile pentru toți.