brand

Top cele mai fiabile mașini second hand aduse din Germania

Top cele mai fiabile mașini second hand aduse din Germania

Așa cum te-am obișnuit, echipa cautimasina.ro îți pune la dispoziție periodic diverse topuri despre cele mai interesante și apreciate mașini noi sau second hand, astfel încât să îți faci o idee cât mai clară asupra modelului pe care vrei să îl cumperi.

Nu mai este un secret că piața autoturismelor second hand din România este dominată de cele aduse din Germania. Nu numai că producătorii germani sunt recunoscuți la nivel mondial pentru calitatea și rezistența autovehiculelor pe care le construiesc, dar sunt extrem de apreciați și de șoferii din România.

O mare parte din autoturismele deja rulate pe care le găsim în parcurile auto de profil și chiar la persoane fizice din România provin așadar din Germania. Și acest lucru nu este chiar întâmplător: românii asociază mașinile aduse din această țară cu fiabilitate, prețuri convenabile și în general cu faptul că acestea nu se strică atât de ușor.

Am vrut să vedem și noi cât este de adevărat acest mit și am cercetat puțin problema pentru tine.

Sunt mai multe instituții germane care fac liste cu cele mai de încredere mașini second-hand de pe piața germană, iar cea mai cunoscută dintre ele este TÜV.

Pentru a fi inclus în topul TÜV, un model trebuie să fi fost testat de cel puțin 500 de ori iar criteriile de care se ține cont sunt legate de vârsta mașinii și de numărul mediu de kilometri parcurși. La final, raportul TÜV indică procentul total de defecte, indiferent de natura și gravitatea acestora.

Sigur, cu cât o mașină este mai veche și kilometrii parcurși mai mulți, cu atât numărul de probleme și defecțiuni apărute va fi mai mare.

Iată care este topul* mașinilor recunoscute ca fiind cele mai fiabile și care sunt fabricate după 2014, adică autoturisme second hand vechi de 7 ani (o bună parte din autoturismele second hand din țara noastră au o asemenea vechime).

*Topul celor de la TUV include 134 de poziții, însă am făcut o selecție pentru mărcile și modelele cele mai des cumpărate de către români:

Poți vedea toate mașinile produse din 2014 și până în 2021 disponibile la vânzare pe cautimasina.ro, selectând pe site butonul ”Caută” și alegând anul fabricației dorit.